Hodnocení základní časti Pavlem Brusem

13. února 2022, VG

Trenér mužského áčka Pavel Brus zhodnotil poslední utkán a průběh základní části

Pavle, jak jsi viděl poslední zápas základní části ze střídačky ?
Před zápasem jsme věděli, že v podstatě nehrajeme o žádné body do tabulky, což v našem případě většinou znamená povolený výkon. To se ale nepotvrdilo, spíš mi přišlo, že Blacks dnes byli až moc odevzdaní na můj vkus.
Takže při "nevýznamné" tři body jste si došli v klidu ?
Utkání nebylo úplně v tempu, ten zápas jsme měli celých šedesát minut pod kontrolou. Měli jsme dobré situace do útoku, obrana fungovala v pohodě, ale chyběl náboj, nějaké drama. Takový rutinní zápas, kdy jsme si mohli vyzkoušet nějaké věci do play off.
To je před vámi, základní část za vámi. Jaká byla ?
Když jsem si to sumíroval, říal jsem si, že my a Boleslav jsme po loňském Superfinále měli letní přípravu asi sedm týdnů. K tomu je hromada kluků v repre, ať už junioři, muži, a v našem případě se to podepsalo na výkonech na podzim. Základní část nemůžu hodnotit extrémně pozitivně, byla tam hromada ztrát s papírově slabšími soupeři, ale po té krátké letní pauze jsem to čekal, moje obava se potvrdila.
Do play off jdete ze třetího místa. Bylo to maximum možného ?
Náš výkon se nějakým způsobem konsolidoval od ledna. Teď se vrací zranění hráči do sestavy a věřím, že v play off to už bude válec!
Takže motivace je jasná...
Hraje se play off, takže tam vypustíme patnáct zvířátek!