Mládež 07/2021: 12 bodů pro elitní juniorské týmy, cenné zkušenosti pro dorost

15. února 2022, Michal Dannhofer

Elitní družstva vítkovické mládeže, tedy junioři a juniorky se do svých soutěží po reprezentační přestávce vrátily v plné parádě. Junioři udělali nedobytnou pevnost z Dubiny, kde porazili Mladou Boleslav a Liberec, juniorky zase uspěly v Brně, kde porazily jak Židenice, tak Bullodgs.

Souboj juniorů s Mladou Boleslaví měl být víkendovou delikatesou a své poslání splnil. Vítkovicím se již v první třetině povedlo dostat do vedení poměrem 5:2, které následně ve druhé třetině zvýšily až na 8:4.

Boleslav se během pěti hracích minut dokázala dostat do kontaktu na 8:7, avšak rozhodující slovo měl Palčinský, který vstřelil vítěznou branku, na kterou už Boleslav dokázala reagovat pouze snížením na konečných 9:8 pro Vítkovice.

„Kostrbatý a nervózní výkon udělal z dnešního utkání výsledkové drama. Utkání bylo celkově opatrné a bez výrazného náboje. Poslední ranou byla pětiminuová přesilovka na přelomu druhé a třetí třetiny, která tempo ze zápasu vymazala zcela což bránícímu soupeři vyhovovalo. Přesto postcovidový rozjezd dobrý,“ hodnotil zápas Jaromír Veselý.

O den později se na Dubině představil Liberec. Vítkovice začaly špatně a prohrávaly 0:3, ve 47. minutě bylo ovšem srovnáno. O čtyři minuty později dal gól liberecký Čumpelík, avšak to bylo ze strany Liberce vše, za Vítkovice se povedlo zápas otočit dvojici Hložanka – Fukala. Vítkovice tak vyhrály 5:4 a potvrdily první místo v tabulce. „Do tuhé obrany soupeře jsme se rozjížděli velice pomalu. V půlce zápasu se nám podařilo nastartovat do slušného tempa a dostat soupeře pod tlak tak, že se to projevilo i na skóre. Naší hře chybí přesnost, důslednost a odvaha. Přesto je vidět výrazný progres v návratu do kvalitní formy,“ řekl Jaromír Veselý.

Na úspěch juniorů navázaly také juniorky, které čekal nepříjemný výjezd do Brna, protože své první utkání s Bulldogs Brno prohrály.

Ještě před odvetou s Bulldogs se ale postavily Židenicím. Na první gól se v tomto zápase čekalo 27 minut a prosadily se domácí florbalistky, Vítkovice ale nejprve dokázaly otočit na 2:1, aby přišly další dvě branky soupeřek a po dvou třetinách tak Židenice vedly 3:2.

Ve třetí třetině se ale projevila větší zkušenost na straně Vítkovic: ty totiž dokázaly zvítězit 5:3 po brankách Matýskové, Pruskové a Gajdošové. „Ubojovaný zápas z hlediska koncovky. Ve třetí třetině jsme branku prolomili a rozhodli zápas. Soupeř dobře bránil a hrozil z protiútoků, kde jsme byli velice nedůslední a z toho pramenily chyby. Holky to zvládly a vezeme domů tři body,“ hodnotil utkání trenér Jan Šebesta.

O den později mohl být nejen Šebesta, sledující zápas na dálku, spokojen se složeným reparátem proti Bulldogs. Vítkovice šly brzy do vedení a v celém zápase prohrávaly pouze deset sekund, které dělily branky Bulldogs na 1:2 a srovnání Sovadinové. Vítkovice postupně navýšily své vedení až na 5:2 a v závěrečném tlaku se povedlo Bullodgs pouze snížit na konečných 4:5. „Vynikající zápas a velká spokojenost s vítězstvím. Od nás dnes dvě třetiny výborný výkon, soustředěnost, energie a skvěle zvládnutá defenzívní činnost. K tomu řada gólových situací, bohužel neproměněných. Ve třetí třetině také dobře zvládnuté, ale tam se už projevilo více nervozity, pramenící z nemnoha takových těsných a dramatických zápasů v soutěži," pochvaloval si Tomáš Martiník.

Dorostenecké týmy zapsaly za víkend jednu výhru a jednu porážku, svůj turnaj odehrály také starší žákyně, které v Šumperku nestačily na Olomouc a FBC Ostrava.

CE soutěž juniorů
1. SC TEMPISH Vítkovice – PŘEDVÝBĚR.CZ Florbal MB 9:8
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Liberec 5:4

1. liga juniorek
K1 Florbal Židenice 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:5
Bullodgs Brno – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:5

1.liga dorostenců – skupina D
TJ Znojmo LAUFEN CZ – 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:8
1. SC TEMPISH Vítkovice – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 6:7

2. liga dorostenců – skupina 7
TJ Slovan Havířov – 1. SC TEMPISH Vítkovice B 6:2
1. SC TEMPISH Vítkovice B – 1. MVIL Ostrava 1:4

Liga starších žákyň – skupina 7
FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:3
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice 15:0