Play off je tady! Rytířky začínají domácími zápasy proti Olomouci, stejně jako loni

25. února 2022, Michal Dannhofer

Nejdůležitější část sezony začíná. Do play off vstupují také vítkovické Rytířky, které stejně jako v minulém ročníku, vyzvou ve čtvrtfinále Olomouc. Ta skončila v základní části na šestém místě, svěřenkyně trenérské dvojice Sigmundová – Řehák se pak opět prezentovaly agresivním a celoloplošným florbalem.

Stejně jako loni, také letos se Rytířky v 1. kole play off utkají s Olomoucí. Rozhodla o tom volba soupeřek, kterou Vítkovice prováděly z pozice vítězek Základní části Extraligy žen jako první.

Olomouc a Vítkovice jsou dva týmy, které se velmi dobře znají, vždyť také v kádru obou týmů působí několik hráček, které mají zkušenosti z opačné strany barikády: ve Vítkovicích je to dvojice Lucie Cholinská – Sára Seevaldová, na druhé straně se jedná například o Kateřinu Peterkovou, Evu Barvíkovou nebo Barboru Suchánkovou s Tamarou Hašovou.

Právě Hašová, jinak také expertka České televize, se v posledních zápasech vyprofilovala v oporu Olomouce. Určitou zajímavostí této série je také fakt, že až teprve páté a šesté vzájemné extraligové utkání v této sezoně se uskuteční na domovské palubovce soupeře, tedy v Čajkaréně.

Oba zápasy základní části mezi Vítkovicemi a Olomoucí se totiž odehrály po vzájemné dohodě obou týmů na ostravské Dubině.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBS Olomouc

Sobota, 14:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE | VIDEO

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBS Olomouc

Neděle, 14:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE | VIDEO