Mládež 09 / 2022: Dorostenci vládnou své soutěži, plné zisky pro juniory a juniorky

01. března 2022, Michal Dannhofer

Povedený víkend má za sebou mládež florbalových Vítkovic. Elitní týmy juniorů a juniorek zaznamenaly plný počet dvanácti bodů, dařilo se také dorostencům, kteří po dvou výhrách vedou svou soutěž a jsou aktuálně nejlépe postaveným týmem v rámci celé České republiky.

Domácí prostředí o víkendu stoprocentně využili junioři, kteří nejprve v sobotu večer porazili Panthers Praha poměrem 10:5. „Myslím si, že jsme dnes předvedli určitou kvalitu. Zápas měl dvě a čtvrt třetiny solidní tempo, pak už oboustranně opadlo. Díky tomu, že soupeř chtěl hrát, ne jen bránit, šlo o poměrně dravý juniorský florbal, který přinesl spoustu pěkných situací a souher. V šedi obvyklé zkušenosti ze zápasů v této soutěži příjemné zpestření. Individuální a týmová kvalita postupně rozhodly zápas v náš prospěch,“ řekl kouč juniorů Jaromír Veselý, který mohl být veselý především z příspěvku Jáchyma Kuběny.

O den později sice junioři špatně začali zápas s Kladnem, ale nakonec jej dovedli do vítězného konce poměrem 6:4. „Za dosavadní výkony můžeme být rádi, byť v reálu to absolutně nic neznamená, pouze dřinu a tvrdou práci. Jedeme dál,“ kabonil se ale Veselý, který nebyl s předvedeným výkonem vůbec spokojen.

Na daleký výjezd se vydaly juniorky, také s alternujícím trenérem Ondřejem Miklasem. Ten prožil sezonní premiéru na pražském Barrandově a vytěžil z ní jednoznačnou výhru poměrem 18:3. „Dneska to pro nás byly dva zápasy v jednom. První, který trval první dvě třetiny se odehrával možná až v příliš poklidném tempu, přičemž jsme měli velký problém při hře na míčku a místy až naprosto šílenou (ne)produktivitu. S výkonem ve třetí části už můžeme být spokojeni, přišlo zlepšení ve všech herních činnostech a s tím následně i góly, což je před posledním zápasem základní části a před play off dobré znamení,“ hlásil Miklas.

O den později se juniorky představily ve Světlé nad Sázavou. Ve městě, které je známé především svou ženskou věznicí, předvedly soustředěný výkon a vyhrály 11:2. „Dneska to byl docela pohodový zápas v příjemném prostředí. Na rozdíl od včerejška se nám povedl úvod, který de facto rozhodl o výsledku. I přes kratší herní výpadky ve druhé a třetí třetině patří dneska holkám za jejich výkon pochvala, jen těch vstřelených gólů mohlo být opět o něco více,“ volal po větší útočné aktivitě.

Dařilo se také dorostencům. Svěřenci Václava Komačky letos hrají tak trochu brněnskou soutěž, v jihomoravské metropoli se představují pravidelně. Bulldogs Brno porazili Komačkovi hoši 5:2, s Hattrickem Brno si pak poradili 18:0.

Svou divizi 1. ligy tak vyhráli, navíc mají nejvíce přenesených bodů do dalších bojů v play off.

CE soutěž juniorů
1. SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha 10:5
1.SC TEMPISH Vítkovice – Kanonýři Kladno 6:4

1. liga juniorek
ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:18
Sklo Bohemia Světlá n/S – 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:11

1.liga dorostenců
vs. Bulldogs Brno 5:2
vs. FBŠ Hummel Hattrick Brno 18:0

Liga starších žákyň
vs. FbK Horní Suchá 2:2
vs. FBC Přerov 7:2