​Polevili jsme, přiznal Rostislav Gattnar

06. března 2022, VG

Hned v první minutě čtvrtého duelu čtvrtfinále s Chodovem zužitkoval Rostislav Gattnar přihrávku Marka Matejčíka, který si mimochodem připsal již desátý kanadský bod v sérii. Svou druhou trefu přidal mladý střelec ve třetí části znamenala vedení 4:3.

"Měli jsme dobrý vstup do zápasu, rychle jsme vedli 2:0," popisoval čtvrtou čtvrtfinálovou bitvu vítkovický Rytíř Rostislav Gattnar. Se spoluhráči se nakonec mohl radovat z vítězství 6:4, ale tak jednoduché to nebylo.
"Po tom, co jsme šli rychle do vedení, jsme polevili a Chodov dokázal vyrovnat," potvrdil Rosťa Gattnar. "Pak jsme se dlouho přetahovali," zmínil druhou a třetí třetinu vítkovický forvard.
Ve druhé části poslal Rytíře do vedení Šimon Hatala, jenže chodovský Tom Ondrušek z nařízeného trestného střílení srovnal. Pak mohl stejný hráč poslat domácí z dalšího trestného střílení do vedení, napodruhé mu však Lukáš Souček ve vítkovické brance skórovat nedovolil.
Ve třetí dvacetiminutovce potrestal faul a vyloučení Marka Vávry Rostislav Gattnar přesilovkovým gólem, domácí ovšem v 57. minutě znovu srovnali. "Nakonec jsme ale zápas urvali ve svůj prospěch," usmál se Rostislav Gattnar. Odpor Chodova zlomily přesné trefy Ondřeje Vítovce a Adama Delonga - obě padly v poslední půlminutě základní hrací doby.