Mládež 11 / 2022: Junioři vybojovali postup, rezerva dorostenců zapsala jednu výhru

17. března 2022, Michal Dannhofer

​Vítkovičtí junioři si poradili v osmifiále nejvyšší soutěže juniorů s Libercem a po dvou výhrách míří na Kladno. Dařilo se také rezervě dorostenců, která v Ostravě porazila MVIL 6:4 a odehrála také vyrovnané utkání s Torpedem Havířov.

Junioři položili základ k vítězství nad Libercem v prvním domácím utkání, které získali na svou stranu poměrem 9:3. Liberci nepomohl ani juniorský mistr světa Šimon Stránský, byť byl jeho nejlepším hráčem a například v prvním utkání dokázal odpovědět na vedoucí gól Hložanky.

Od druhé třetiny ale Vítkovice převzaly kontrolu nad utkáním a dovedly jej do vítězného konce poměrem 9:3. „Těžký zápas, zpočátku hodně nervózní. celý zápas jsme byli aktivní a postupem času jsme tím vytvářeli slušné množství šancí na skórování,“ hodnotil utkání Jaromír Veselý.

O den později se pod Ještědem servíroval jiný typ kávy, Vítkovice si ale připsaly výhru 6:5 v prodloužení. Vítkovice ještě sedm minut před koncem prohrávaly 3:5, ale díky Zubkovi s Fukalou srovnali, Zubek pak v prodloužení rozhodl. „Chtěli jsme do osmifinále těžké kvalitní zápasy, a to se z velké části se to splnilo. Těžké to bylo jak kovadlina, silný soupeř, vyhecované a vyhrocené tak jako play off bývá. Škoda některých emocí. Určitě z této série budeme čerpat do dalších zápasů. Morál, Lauf!!! Další, prosím,“ uvedl Jaromír Veselý. A poprosil o soupeře v podobě kladenských Kanonýrů, kteří se tak postaví Vítkovicím do cesty.

Dařilo se také rezervě dorostenců. Ta nejprve sice na hale Sareze nejprve podlehla 2:3 Torpedu Havířov, derby s MVIL Ostrava ale získala poměrem 6:4.

CE soutěž juniorů – Osmifinále
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Liberec 9:3
FBC Liberec – 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:6pp.

2.liga dorostenců
TJ Slovan Havířov 2:3
1. MVIL Ostrava – 6:4