Sériový vrchol Extraligy žen v podobě semifinále je tady. Vítkovice se postaví v derby FBC Ostrava

18. března 2022, Michal Dannhofer

Dámy a pánové, vážení příznivci Extraligy žen, chce se zvolat, že „Je to tady!“ Začíná totiž extraligový vrchol, semifinálová série, která je vždy předstupněm Superfinále, ve kterém ovšem žel rozhoduje pouze jeden zápas. Vítkovické Rytířky se po roce v semifinále opět utkají s FBC Ostrava. Série začíná prvními dvěma duely na Dubině.

Oba týmy se zatím v sezoně utkaly třikrát, pokaždé se radovaly Vítkovice. Na konci října se hrálo na ČPP Aréně a utkání skončilo výrazným vítězstvím 9:2, když poprvé FBC skórovalo až za stavu 0:7, tři body si na straně Vítkovic připsalo trio Ďuríková, Seevaldová a Husková.

Na začátku ledna se pak oba týmy utkaly v rámci Extraligy žen na Dubině a byla to pořádná přestřelka, která nabídla šestnáct branek a vítězství domácích Vítkovic poměrem 9:7. Tři body si opět připsala Husková, společně s ní také Maroszová a Buczek.

Oba týmy se pak utkaly také v semifinále Poháru Českého florbalu žen, semifinále se hrálo na ČPP Aréně a skončilo výhrou Rytířek 3:2, které následně v chomutovském finále porazily Chodov a získaly tak první trofej v sezoně.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Sobota, 18:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE | VIDEO

1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Neděle, 17:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE | VIDEO