Mládež 12 / 2022: Postup pro juniory, dorostence i juniorky. Starší žáci vyhráli derby

25. března 2022, Michal Dannhofer

Úspěšný víkend má za sebou vítkovická mládež. Postup ve svých soutěžích totiž slaví junioři, dorostenci i juniorky. Celostátní mládežnické soutěže tak zůstávají s vítkovickou účastí. Starší žáci pak zvítězili v derby nad FBC Ostrava.

Pořádně tvrdý souboj mají za sebou junioři. Ti nejprve doma porazili Kladno 6:5, když zápas otočili v posledních minutách, avšak v neděli prohráli po nájezdech 6:7 a rozhodovat se tak muselo ve středečním třetím utkání, znovu na Dubině.

Svěřenci Jaromíra Veselého předvedli parádní nástup, po deseti minutách vedli 4:0, celé utkání nakonec získali na svou stranu poměrem 10:2. Čtyři body si zapsal Adam Palčinský. „Škoda neděle. Postup hladký jako šmirgl papír. Série s kompaktně hrajícím nahecovaným soupeřem, těžká jako tatra s nákladem kovadlin. Tak to v playoff je. Disciplinovaný přesný výkon v kvalitní atmosféře, hodné playoff. Cestovní kancelář 1. SC TEMPISH Vítkovice pořádá další sérii zájezdů po vlastech českých,“ avizoval před sérií s Chodovem.

Snadnější práci měly juniorky, kde opět zaskočil Ondřej Miklas. Ten dovedl mladé Rytířky k domácí výhře 8:1, aby následně absolvoval další divoký přesun do pražských Čakovic, kde sehrál vyrovnanou partii, vítěznou po stavu 5:4. „To bychom asi nebyli my, kdbychom si zápas takhle nezkomplikovali.. Po dobrém úvodu nás i díky houževnatému výkonu soupeře provázel místy nervózní, místy až bojácný výkon střídaný naopak výbornými momenty. Ve finále jsme to urvali srdcem a rozhodně se nechystáme končit v semifinále!!! Díky soupeřům za zápas,“ poděkoval Miklas.

První kolo play off odehráli také dorostenci. V prvním utkání na Dubině prohráli s FBC Ostrava 1:3, ve druhém pak slovy trenéra Václava Komačky ukázali dominanci a zvítězili postupovým výsledkem 11:1.

Derby vyhráli také starší žáci, kteří porazili FBC 5:2.