Sezona žen končí. O víkendu zapsaly dvě porážky a v ročníku 2021/2022 získaly bronzové medaile

29. března 2022, Michal Dannhofer

Sezona Rytířek o víkendu skončila. Po dvou prohrách na palubovce ČPP Arény totiž podlehly v semifinálové sérii FBC Ostrava poměrem 0:4 na zápasy. Ze sezony 2021/2022 si tak odnesou bronzové medaile a v příštím ročníku budou mít extrémní motivaci vrátit se zpět na trůn.

Byly to hodně těžké duely. Obecně se očekávalo, že třetí duel bude pro sérii klíčový, což se také stalo. Vítkovice do něj dobře vstoupily a vedly 2:0, nicméně ve druhé třetině přišlo 121 sekund hrůzy a od té chvíle se zápas nevyvíjel dobře. Nepomohlo vlastně vůbec nic ani střídání brankářek, Vítkovice nakonec FBC Ostrava podlehly 4:9. Druhou část navíc poznamenala šarvátka obou týmů, ze který si nejvyšší trest v podobě červené karty odnesla útočnice Dominika Buczek.

Ta tak mohla jen z tribuny sledovat čtvrté utkání, ve kterém Vítkovice sice dokázaly zvrátit nepříznivý stav 1:3 a dostat utkání k samostatným nájezdům, jenž onen pověstný kalich hořkosti si při nich vypily až do dna: nevyužily celkem šest mečbolů počínající při vedení 3:1, navíc se během prvního nájezdu zranila brankářka Nikola Příleská.

Éra Vítkovic na českém ženském florbalovém trůnu tak 9. dubna skončí, Rytířky v této sezoně získají bronzovou medaili.

Je třeba také sportovně popřát FBC Ostrava k postupu do Superfinále.