TISKOVÁ ZPRÁVA: Slovenská útočnice Michaela Šponiarová opět oblékne dres Vítkovic

02. května 2022, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky hlásí první posilu pro sezonu 2022/2023. S návratem na extraligový trůn bude po ročním angažmá ve švédském Täby pomáhat zkušená 27letá slovenská útočnice Michaela Šponiarová. S vedením oddílu se majitelka čtyř českých extraligových titulů dohodla na dvouleté smlouvě s roční opcí.

Michaela Šponiarová se v minulé sezoně stala první Slovenkou, která kdy okusila atmosféru švédské nejvyšší ženské soutěže, po ročním angažmá v Täby se ale již podruhé vrací do Vítkovic, které ji otevřely cestu do světového florbalu.

Ve Vítkovicích se bude snažit navázat na čtyři získané extraligové primáty, přičemž její úvodní branka ze Superfinále 2014 patří nejen vizuálně k tomu nejlepšímu, co ve Vítkovicích předvedla.

V Extralize žen nastoupila za Vítkovice k 175 zápasům, ve kterých zapsala 260 bodů za 157 branek a 103 asistencí.

V minulých dnech se s vedením Vítkovic domluvila na dvouleté smlouvě, která obsahuje také roční opci. „S Michaelou přichází velká kvalita, hodně kanadských bodů a spousta zkušeností. Věřím, že právě hráčka, jakou je ona, nám letos chyběla,“ říká prezident klubu a předseda správní rady Tomáš Krásný.

„Pro mě je také důležité, že jsme se dohodli na dlouhodobější spolupráci. Vrací se do známého prostředí, takže odpadají starosti s aklimatizací,“ hodnotí prezident oddílu.

„Za ty roky dřívější spolupráce mohu říci, že Míša je prostě naše,“ zakončil Tomáš Krásný.