MČR ŽÁKŮ: Jdeme do toho s velkou pokorou, hlásí trenér Šmerda. Vítkovice jsou jediným týmem z našeho kraje

06. května 2022, Michal Dannhofer

Dvanáct nejlepších týmů v kategorii starších žáků se od pátku do neděle utká na palubovce Zimního stadionu v Novém Městě nad Metují o titul Mistra České republiky v kategorii starších žáků. Jediným zástupcem Moravskoslezského kraje budou starší žáci Vítkovic. Jejich trenér Petr Šmerda hlásí, že do turnaje jdou s velkou pokorou a snem o medaili.

Několik týdnů po dorostencích skončí sezona finálovým turnajem také pro starší žáky. „Moc se těšíme a zároveň jdeme do zápasů s velkou pokorou, je to Mistrovství České republiky, nejvíce co můžeme hrát a velká pocta, medaile by byla krásná,“ říká Petr Šmerda.

Vítkovice mohou teoreticky narazit na kohokoliv z jedenácti soupeřů. „Je to těžké, soupeři jsou pro nás neznámou, protože na této úrovni konfrontace neprobíhá, čekají nás tedy nejprve skupinové souboje s Náchodem a Českou Lípou,“ popisuje trenér. V kom vidí největší favority? „Myslím si, že by to mohly být týmy Sparty a Bulldogs Brno,“ ukazuje na soupeře.

Jak už naznačil, tým sní o medaili. „Medaile by byla krásná, ale především je to o tom, že kluci se v této kategorii ještě musí učit a turnaj pro ně jistě bude důležitou konfrontací,“ myslí ale také na vývoj svých svěřenců.


Kromě Vítkovic se o titul mistra ve starších žácích utkají celky pořádajícího Náchodu, pražské týmy Sparty a Tatranu, Olomouc, Bulldogs Brno, Vsetín, Bystřice nad Pernštejnem, Hradec Králové, Karlovy Vary, Česká Lípa a Liberec.


Týmy jsou rozděleny do čtyř skupin po třech účastnících. V pátek se odehrají skupinové zápasy, následovat bude play off.

Utkání se hrají na 3 x 10 minut čistého času, v základních skupinách může zápas skončit také remízou. Za tu je udělován jeden bod oběma týmům, vítězství v základní skupině znamená pro tým 3 body.

Vítkovce patří do základní skupiny A, ve které narazí na Náchod a Českou Lípu.

Program skupiny A:
10:00 1. SC TEMPISH Vítkovice – Florbal Primátor Náchod | ONLINE | VIDEO
14:00 FBC Česká Lípa white – 1. SC TEMPISH Vítkovice | ONLINE | VIDEO
18:00 Florbal Primátor Náchod – FBC Česká Lípa white | ONLINE | VIDEO