TISKOVÁ ZPRÁVA: Útočnice Zuzanna Krzywak se po roce v Polsku vrací do Vítkovic

10. května 2022, Tisková zpráva

Vítkovické Rytířky vítají druhou posilu. Po roce odehraném v domovské polské nejvyšší soutěži se do Vítkovic vrací útočnice Zuzanna Krzywak, mladší sestra dobře známé Justyny. K týmu se připojí poté, kdy skončí polská nejvyšší ženská soutěž.

Zuzanna Krzywak je mladší sestrou Justyny Krzywak, během svého dvouletého působení získala v řadách Rytířek jeden český extraligový titul a skončila 3. na domácím Champions Cupu v Porubě.

Do Vítkovic se vrací po jedné sezoně, kterou ještě stále neukončila v dresu Trzebiatówa. Její tým postoupil do finálové série, v bitvě na tři vítězné zápasy zatím vede 2:0 a nejbližší utkání se hraje 21. května.

Poté se Zuzanna přesune zpět do Vítkovic, ve kterých naváže na svých 49 extraligových zápasů, ve kterých zapsala 31 branek a 29 asistencí. „Těším se na svůj návrat do Vítkovic. Rok strávený v Polsku mi dal hodně podnětů k přemýšlení a rozhodla jsem se, že nyní je ten správný čas pro změnu. Chtěla bych týmu svou hrou pomoci k tomu, aby znovu získal titul,“ říká Zuzanna Krzywak.

Návrat Zuzanny Krzywak okomentoval také předseda správní rady a prezident Vítkovic Tomáš Krásný. „Hodně si cením toho, že se k nám hráčky rády vracejí zpět. Zuzka je útočnice velkých mezinárodních kvalit, což ukázala na posledním světovém šampionátu žen. Bude velkou posilou a důležitou součástkou pro návrat na extraligový trůn,“ uvedl Tomáš Krásný.