NOVÁ OBRANNÁ GENERACE: Do Vítkovic přichází tři mladé obránkyně

29. července 2022, Tisková zpráva

Rytířky hlásí tři nové mladé posily. Všem třem hráčkám je 19 let a všechny jsou obránkyně, dá se tak hovořit o nové obranné generaci. Již podruhé ve své kariéře oblékne dres Vítkovic Markéta Lenfeldová z Liberce, přichází také Klára Hrobařová z Třince a Eliška Willmannová ze Znojma.

Alžbeta Ďuríková odešla do švédské nejvyšší soutěže a bude hrát za Kalmarsund, Lenka Novotná podepsala ve finském SB-Pro, Elišku Plankovou trápí zranění v dolní polovině těla, Laura Prusková je aktuálně testech v FBC Ostrava, Zuzanna Pudzisz se zatím o pokračování své kariéry nerozhodla a Lucie Šebestová uzavřela svou úspěšnou kariéru.

Všechny tyto obránkyně již ve Vítkovicích neuvidíme, a tak bylo zřejmé, že především v obraně musí Vítkovice zapojit nové tváře.

To se nyní děje, do Vítkovic totiž míří hned trojice obránkyň, kterým je 19 let.

Prvním novým jménem je juniorská bronzová reprezentantka z posledního šampionátu juniorek Markéta Lenfeldová, která se do Vítkovic z Liberce přesouvá již podruhé, a tentokráte nastálo, ačkoliv přesná forma jejího působení se ještě ladí. Jisté ale je, že naváže na své působení z předminulé covidové sezony. Je také mistryní české nejvyšší soutěže, ačkoliv do play off plánovaně nezasáhla.

Druhým novým jménem je Klára Hrobařová z Třince. Ta ještě na jaře svedla s Třincem neúspěšný boj o Extraligu žen proti Liberci, nakonec si ale společně s Lenfeldovou zahraje Extraligu žen ve vítkovickém dresu.

Posledním novým jménem je talentovaná obránkyně Eliška Wilmannová ze Znojma. V loňské sezoně hrála rovněž 1. ligu, má za sebou ale zajímavou pohárovou zkušenost proti Vítkovicím.

„Tým prochází velkým množstvím změn a zejména obranu stavíme v podstatě úplně novou. Všechny tři holky jsou charakterově přesně tím, co jsme si přáli a již delší dobu jsme o ně stáli. Tým navíc doplňuje několik mladých hráček z juniorek, které se v přípravě jeví velmi dobře. Změny v kádru tak jsou již víceméně uzavřeny, ačkoliv přiznávám, že ještě jednu novou útočnici bychom si v něm dovedli představit,“ uvedl za trenérský štáb Jiří Velecký.