Michaela Šponiarová: Vítkovice byly a budou první volbou, před Czech Open je to hodně florbalové

11. srpna 2022, Michal Dannhofer

Útočnice Michaela Šponiarová se v průběhu minulého soutěžního ročníku stala první slovenskou florbalistou, která okusila nejlepší a nejslavnější soutěž na světě: v dresu Täby hrála švédskou ženskou SSL. Po roce se ale podruhé ve své kariéře vrací do Vítkovic a věří, že cíle týmu budou opět ty nejvyšší.

Po roce ve švédském Täby přišel druhý návrat Michaely Šponiarové do Vítkovic, kam se vrátila také po předchozím dvouletém angažmá ve finském celku SC Classic. „Pro návrat do Vítkovic bylo více faktorů, když jsem se rozhodla vrátit do Čech,“ říká.

Ambice má slovenská útočnice opět ty nejvyšší. „Vítkovice byly a vždy budou první volbou při případných návratech do Česka. Těšila jsem se na děvčata a kolektiv, také na zápasy. Doufám, že cíle budou opět ty nejvyšší a podaří se nám dosáhnout vytouženého cíle,“ usmívá se.

Letní přípravu absolvovala v domácím prostředí. „Pro mě osobně probíhala letní příprava především na Slovensku, kam jsem zamířila ihned po návratu ze Švédska, takže to bylo z mé strany individuální, ale vše za komunikace s trenéry a kondičním trenérem. Poslední týden už trénuji společně s děvčaty,“ popisuje.

Jak tedy vypadá aktuální náplň letní přípravy? „Začali jsme přípravu s hokejkami a věřím, že budeme na Czech Open dolaďovat detaily do sezony,“ prozradila, jaký je nyní program týmu.

Oba vítkovické elitní týmy čeká v tomto týdnu turnaj Czech Open v Praze. Jaký je tedy program před tímto turnajem, kam se znovu vrací také elitní týmy a který Vítkovice v posledních dvou letech v ženské elitní kategorii ovládly? „Je to o vyladění, o hokejkách, o tom zkusit složit nové pětky a nové standardní situace, možná také nový systém. Je to hodně florbalové,“ nabídla pohled do zákulisí.

Už o týden později je v plánu další akce, speciální Vítkovický den. „Chtěla bych všechny fanoušky vítkovického florbalu pozvat, aby se přišli podívat na akci Vítkovický den, která se uskuteční 20. srpna. Bude tam spoustu zajímavých aktivit, budou tam hráči obou elitních týmů, takže se na Vás těšíme a uvidíme se na Dubině,“ uzavřela Michaela Šponiarová.