CZECH OPEN 2022 – DEN PRVNÍ: Tři zápasy přinesly tři různé výsledky

11. srpna 2022, Michal Dannhofer

Elitní týmy Vítkovic mají odehrán první den výročního 30. ročníku turnaje Czech Open 2022. Ve třech utkáních nastaly tři různé výsledky: muži nejprve porazili Spartu 8:3, aby vzápětí Rytířky podlehly Pxbu 2:7. Ve večerním druhém utkání pak Rytířky remizovaly 3:3 s celkem RIG Umeå IBF.

Z pohledu Vítkovic začal program ranním zápasem Rytířů proti Spartě. Rytíři podali statečný výkon a Spartu ani jednou nepustili do vedení. Skóre otevřel v osmé minutě Martin Gattnar, po patnácti minutách pak Rytíři vedli už 3:0.

Sparta snížila ještě do první přestávky zásluhou Mikuláše Krbce, ale druhá třetina patřila znovu Rytíům, prosadili se Matejčík s Bestou.

Ve třetí třetině padlo celkem pět branek, Rytíři se prosadili třikrát, Sparta pak dvakrát. Po konečném hvizdu tak Vítkovice zaznamenaly výhru poměrem 8:3.

Souboj mezi Rytířkami byl šlágrem dopoledního programu ženské elitní kategorie v Řepích. Rytířky se 30 minut držely statečně, na dílčí trefy Pixba dokázaly odpovědět Husková s Buczek.

Zlom přišel po brance Svensson na 4:2 pro Pixbo, kdy bylo očividné, že soupeř začíná ukazovat svou vysokou kvalitu. Utkání nakonec skončilo porážkou Rytířek 2:7, avšak pro mladý tým se jednalo o penzum velmi cenných zkušeností.

Nesmírně zajímavé bylo pak večerní utkání s tradičním účastníkem ženské elity, celkem RIG Umeå IBF. Vyrovnaný duel přinesl boje doslova o každý metr hřiště a Rytířky opět dokázaly dvakrát dorovnat nepříznivé skóre.

Zásluhou Huskové pak ve 35. minutě přesně 22 vteřin vedly, poté ale dala výsledku konečnou podobu Nilsson.

Turnaj pokračuje pro oba týmy v pátek. Muže čeká v 9:30 souboj se švýcarským Ersigenem, Rytířky pak nejprve vyzvou v 11:00 finskou Eru, aby se poté v 15:00 postavily Zugu.

Přehled výsledků Vítkovic na turnaji Czech Open 2022
Mužská elita
Vítkovice - Sparta Praha 8:3

Ženská elita
Vítkovice - Pixbo 2:7
Vítkovice - RIG Umeå 3:3