CZECH OPEN 2022 – DEN DRUHÝ: Muži zapisují výhru nad Wilerem, ženy poprvé vítězí

12. srpna 2022, Michal Dannhofer

Pátek 12. srpna byl druhým hracím dnem na turnaji Czech Open 2022. Rytířky v něm čekaly dva duely: s finskou Erou prohrály 2:4, první výhru na turnaji posléze zapsaly proti švýcarskému Zugu poměrem 6:2. Rytíři uspěli rovněž proti soupeři ze Švýcarska, Wiler-Ersigen porazili 7:4.

Pátek zahájili herně opět Rytíři, kteří se už v 9:30 ráno představili na palubovce UNYP Arény proti Wileru-Ersigen. Úvodní branku zápasu vstřelil Martin Gattnar, ovšem již za 11 sekund srovnal slovenský fantom Michal Dudovič. Do konce první třetiny se ale ještě prosadili Matejčík a znovu Martin Gattnar.

Ve druhé třetině Rytíři poprvé a naposledy prohrávali. Wileru se totiž povedlo během dvanácti minut otočil misky vah na skóre 3:4, ovšem bleskově srovnal Besta.

Ve třetí třetině padly symbolicky ti branky, všechny tři daly Vítkovice. Na dva zásahy Delonga navázal Pažák, který tak vstřelil první soutěžní branku za Vítkovice.

Rytířky zahájily páteční den důležitým zápasem proti Eře. Ačkoliv byly herně na velmi vysoké úrovni, tak doplatily na proměňování šancí. V prvním poločase se tak prosadila pouze Finka Sallström, ve druhém poločase pak vedení Finek narostlo až na 0:4 z pohledu Vítkovic.

Poté se prosadila Husková a skóre ještě korigovala na konečných 4:2 pro Eru Seevaldová.

Barbora Husková utkání proti Eře střelecky načala a ve své krasojízdě pokračovala také proti Zugu. Ten se zatím na turnaji trápí, navíc přišel o zraněnou obránkyni Kamilu Paloncyovou, přesto měl v první půli asi více šancí, než by se trenérům Vítkovic líbilo.

Už po prvních dvaceti minutách ale Zug vedl 3:1, vedení Vítkovic následně narostlo až na 6:1, prosadila se například aktivně hrající debutantka Tereza Matýsková. Na konečných 6:2 pro Vítkovice upravila polská kapitánka Zugu Noga.

Mužská elita
Vítkovice - Wiler-Ersigen 7:4

Ženská elita
Vítkovice - EraViikingit 2:4
Vítkovice - Zug United 6:2

Turnaj pokračuje v sobotu třetím hracím dnem. Nejprve se představí Rytířky, které v posledním utkání základní skupiny vyzvou Tatran, ve 14:50 se pak Rytíři postaví na zteč Pixbu.