TISKOVÁ ZPRÁVA: Brankářka Karolína Krištofová je novou akvizicí Rytířek

08. září 2022, Tisková zpráva

Několik dní před začátkem sezony hlásí brankoviště Rytířek posilu. Do Vítkovic přichází obnovit kariéru na nejvyšší úrovni bývalá reprezentační gólmanka Slovenska Karolína Krištofová. Klub tak reaguje na zranění Viktorie Karasové, které si vyžádá lékařský dohled.

Vítkovické ženy mají novou posilu do brankoviště. Po dvou letech se totiž kariéru na nejvyšší úrovni rozhodla obnovit bývalá slovenská reprezentační brankářka Karolína Krištofová, naposledy působící v Židenicích.

Šestadvacetiletá brankářka naváže na sestry Šponiarovy nebo Janu Troškovou, je totiž také odchovankyní florbalu v Pruském. Během své kariéry chytala rovněž na třech ženských světových šampionátech: ve finském Tampere, Bratislavě a švýcarském Neuchâtelu.

Nyní napíše svou další florbalovou kapitolu ve Vítkovicích. „S ohledem na zranění Viktorie Karasové jsme museli vyřešit situaci v brankovišti. Karolína je zkušenou gólmankou, se zkušenostmi ze slovenských reprezentací. Věřím, že se brzy dostane do námi požadované výkonnosti a stane se součástí našeho týmu," říká trenér Rytířek Dušan Dudešek.

Karolína Krištofová si možnosti působit ve Vítkovicích váží. „Možnost působit od nové sezony ve Vítkovicích přišla nečekaně. Ačkoliv jsem neměla v plánu v této sezoně hrát extraligu, tak takové nabídce se těžko říká ne. Bude to pro mě výzva nejen z florbalové stránky, ale také výzva v podobě skloubení života mezi Brnem a Ostravou. Věřím ale, že kvalitní florbal a dobrá parta mi ulehčí celý tento proces,“ říká nová posila brankoviště Rytířek.