MLÁDEŽ 01/22-23: Junioři a dorostenci získali šest bodů, navrch vítězné derby

12. září 2022, Michal Dannhofer

Úspěšný vstup do soutěžního ročníku 2022/2023 zažila vítkovická elitní mládež. Junioři a dorostenci získali plný počet bodů, přičemž junioři zvítězili v derby s FBC Ostrava poměrem 10:3. Jednu výhru zapsaly také juniorky, které porazily Židenice 9:1, v neděli ale nestačily na Olomouc.

Juniorům začala sezona již v pátek, kdy přijeli do Havířova k utkání proti místnímu Torpedu. Po vlažnějším rozjezdu se junioři prosadili ve druhé polovině základní hrací doby a utkání dovedli do vítězného konce poměrem 8:4. „Těžký vstup do sezóny, rozjížděli jsme se jako parní válec. Nahecovaný, dobře připravený soupeř nám ze startu utkání nedával moc prostoru. postupně se naše souhra zlepšila a vyústila v solidní tempo ve třetí třetině. Z ostrého startu si odnášíme velkou porci zkušeností, které budeme muset dále zúročit. Nakonec slušné utkání,“ zhodnotil Jaromír Veselý.

Ve druhém utkání víkendu si pak junioři poradili, především díky parádní poslední třetině, s FBC Ostrava 10:3. Pět bodů zapsal Lukáš Fukala. „Koncentrovaný výkon prakticky po celý zápas vyústil v pěkný výsledek. Po náročném víkendu je pozitivní, že jsme schopní držet vysoké tempo celých 60 minut. Potěšila i solidní produktivita, i když střelecky jsme se rozjeli až ve třetí třetině,“ uvedl kouč Veselý.

Šest bodů berou také dorostenci. Ti pořádali první domácí turnaj na Dubině a stali se úspěšnými strážci bodového pokladu. Po výhrách 5:2 nad Zlínem, který mimochodem vedl bývalý hráč Rytířů Matěj Koňařík a 13:1 nad Šumperkem, mohl být hlavní trenér Václav Komačka spokojen.

Úspěšný vstup do sezony zaznamenaly také juniorky, které ve svém úvodním vystoupení porazily Židenice 9:1, pět bodů šlo na konto Nely Sikorové. „První zápas v nové sezóně, pro některé naše hráčky první setkání s juniorskou ligou. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale obzvlášť ve druhé třetině jsme hráli vlažný florbal. Máme na čem pracovat a zítra nás čeká velice těžký souboj. Děkuji soupeři za utkání,“ zhodnotil hlavní trenér Jan Šebesta.

Bohužel o den později prohrály juniorky 0:9 s Olomoucí. „Klasické utkání v Olomouci. V první třetině se bojíme hrát, ve druhé zjistíme, že to jde, ale nejsme schopní trefit ani jednou prázdnou bránu. V poslední třetině Olomouc dovršila svou lekci z produktivity,“ řekl Patrik David.

Přehled víkendových výsledků mládeže
CE soutěž juniorů – Kvalifikace – Semifinále
Torpedo Havířov – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:8
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava 10:3


1. liga dorostenců
1. SC TEMPISH Vítkovice – Zlín Lions 5:2
1. SC TEMPISH Vítkovice – FBC Topgal Šternberk 13:1


1. liga juniorek
1. SC TEMPISH Vítkovice - K1 Florbal Židenice 9:1
FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice 9:0