Rytířky čeká výjezd na Tatran. Jedeme si pro tři body, těšíme se, hlásí kapitánka

15. září 2022, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká ve 2. kole Extraligy žen exponovaný duel s Tatranem Střešovice na jeho palubovce. Po úspěšném vstupu do sezony si je jeho důležitosti vědoma také kapitánka Vítkovic Denisa Ferenčíková, která očekává těžký duel, ale hlásí, že tým míří do Prahy pro tři body.

Rytířky zahájily sezonu v novém složení, avšak na vítězné vlně, když 10:2 porazily Start98. „Nálada v týmu je podle mě dobrá, minulý pátek jsme měli vítání nováčků, při kterém se nálada ještě vylepšila. Myslím si, že nervozitu jsme necítili ani v prvním zápase, nové baby do toho šly bez respektu a nervozitu jsme necítily,“ popisuje Denisa Ferenčíková.

Ve druhém kole se Vítkovice představí na půdě Tatranu. Vzájemné utkání na turnaji Czech Open skončilo remízou. „Tatran se prezentoval již velmi dobrou hrou při turnaji Czech Open a myslím si, že letos je to velký aspirant na Superfinále. Náš zápas s ním bude velmi těžký, od začátku do konce a velmi se těšíme,“ usmívá se slovenská legionářka.

Utkání bude netradiční pozdním začátkem, v sobotu se začne hrát až v osm hodin večer. „Připravit se musíme tak, jako na každý jiný zápas. Dobře si tento týden zatrénovat a vylepšit věci, které nám nešly v nedělním zápase. Musíme na Tatran jít s takovou energií, jakou jsme měli v neděli proti Startu a věřím, že si body můžeme odnést,“ burcuje Ferenčíková.

Tatran v létě změnil trenérské vedení, Michaelu Marešovou, nově asistentku v Bohemians, nahradila dvojice Marek Michálek – Pavel Hudík. „Samozřejmě to nějaká výhoda může být. Ale Tatran nemá tolik nových hráček, takže jeho hráčky jsou již na extraligu zvyklé. Tudíž si nemyslím, že je to nějaká extra výhoda. Hraje se na jejich hale, takže, pozdě večer, což může být jejich výhoda, ale my si na Tatran jedeme pro tři body a uděláme maximum k tomu, abychom zvítězili,“ uzavírá Denisa Ferenčíková.

PSN Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Sobota, 20:00, STODOLA Aréna Střešovice
ONLINE + VIDEO