Vary a Sparta soupeři Rytířů. Jsou to mí kamarádi, ale na hřišti nepoznám bratra, říká Pažák

15. září 2022, Michal Dannhofer

Dva zápasy v průběhu čtyř dnů jsou před superligovými Rytíři. Ti už v pátek vyzvou na Dubině Karlovy Vary, aby se následně v pondělí před televizními kamerami představili v UNYP Aréně proti pražské Spartě. Druhý zápas bude speciální pro Michala Pažáka, který do Vítkovic přišel v létě právě z řad pražského soupeře.

V pátek Karlovy Vary, v pondělí pak Sparta Praha, to je nejbližší program A-týmu mužů. „Obecně čekám tvrdý florbal od obou soupeřů. Od Karlových Varů trochu zataženější obranu a od Sparty trpělivý florbal, kdy si budeme muset počkat na šance a zamezit jejich brejkům,“ predikuje Michal Pažák.

Vary poslaly na Dubinu zajímavou vizitku, v superligovém debutu si poradily s Pardubicemi. „Určitě si myslím, že budou chtít na naší domácí půdě sebrat nějaké body. Ale my jsme kvalitní mužstvo a ke každému zápasu přistupujeme stejně. Troufám si tvrdit, že body zůstanou doma,“ varuje slovenský obránce. „Myslím si, že musíme zamezit brejkovým situacím, nějakým odrazům. Máme natrénováno,“ nabízí recept.

Kapitán slovenské reprezentace nepodceňuje ani kvalitní regeneraci. „Samozřejmě, regenerace je důležitá. Stejně je tak je potřeba spánek a kvalitní jídlo. Myslím si ale, že je třeba také čas vyplnit nějakou volnočasovou aktivitou. Každý, ať si to zařídí podle sebe, já si dám regenerační procházku, užiju si víkend a připravím se na pondělní zápas,“ plánuje.

Podruhé v krátké době se postaví proti svému bývalému klubu, také první zápas ve Vítkovicích odehrál na Czech Open proti Spartě. „První zápas pro mě nebyl vůbec jednoduchý, měl jsem smíšené pocity a na začátku jsem to moc nebyl já. Naštěstí mám ale okolo sebe skvělé lidi, skvělý tým, který mě podržel. Pomalu jsem se do toho dostal. Bude to výborný zápas, moc se těším. Ačkoliv tam mám hodně kamarádů, tak na hřišti nepoznám bratra,“ slibuje.

Klíčem k úspěchu na Spartě by mohlo být zastavení Jiřího Curneyho. Fenomenální útočník se při svém sparťanském debutu zaskvěl čtyřmi góly do sítě Liberce. „Myslím si, že obecně střelci jako Jiří Curney nemají rádi hru do těla, takže tak je třeba hrát, bránit forhend a zároveň bekhend. Je to fenomén, jak už zaznělo. Je třeba být u něj, nechat ho pocítit hru do těla, aby se nechtěl ukazovat na naší polovině,“ říká Michal Pažák.

1. SC TEMPISH Vítkovice – FB HURRICAN Karlovy Vary
Pátek, 18:00, SC Dubina Ostrava
ONLINE + VIDEO

ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice
Pondělí, 17:15, UNYP Aréna

ONLINE