MLÁDEŽ 02/22-23: Junioři berou další vítězství, dorostenky dovezly 3 body

19. září 2022, Michal Dannhofer

Druhý soutěžní víkend přinesl další výhru juniorů, kteří si opět poradili s Torpedem Havířov, dorostenky pak uspěly proti Šumperku, který v Olomouci porazily 5:0. Juniorkám nevyšlo derby s FBC Ostrava, svému soupeři podlehly 5:11

Junioři si na domácí palubovce poradili poměrem 10:3 s Havířovem, který vsadil na obranu a rychlé brejky. Nový tým kouče Jaromíra Veselého si ale zápas pohlídal a stejně jako před týdnem Torpedo porazil. Čtyři body si zapsala dvojice David Slončík – Lukáš Fukala. „Výsledkově slušný zápas, ale chybělo lepší tempo a drtivější tlak z naší strany. Soupeř sice tempu hry prezentovaným stylem moc nepomohl, ale to je slabá výmluva. Příště si musíme pořídit větší ledoborec a prostě tu zamrzlou hru projet,“ velí Jaromír Veselý.

Tři body si z Olomouce přivezly dorostenky, které dokázaly porazit 5:0 Šumperk a podlehly 1:4 Olomouci.

Rezerva juniorů zapsala o víkendu dvě porážky, 1:4 podlehla MVILu Ostrava, 2:6 pak kopřivnickým Vikingům.

Juniorky neuspěly v ostravském derby. V ČPP Aréně rychle prohrávaly 0:3 a byť se nakonec do zápasu dokázaly vrátit, a ještě před polovinou základní hrací doby vyrovnat na 4:4, tak nakonec odešly poraženy poměrem 11:5. „Bohužel další derby se smutným koncem pro nás. Na 20 minut se zápas nehraje a dokud se to nenaučíme a nebudeme si v některých situacích více věřit a podporovat se, tak úspěch nepřijde. Vyhrál lepší tým, ale dost jsme to hráčkám z FBC usnadnili. Děkuji a pracujeme dále,“ hlásil trenér Jan Šebesta.

Přehled výsledků mládeže
CE soutěž juniorů
Vítkovice – Torpedo Havířov 10:3

2. liga juniorů – skupina 7
Vítkovice – MVIL Ostrava 1:4
Vikings Kopřivnice – Vítkovice 6:2

1. liga juniorek
FBC Ostrava – Vítkovice 11:5

1. liga dorostenek
Asper Šumperk – Vítkovice 0:5
Vítkovice – FBS Olomouc 1:4