Fat Pipe Cup 2007 kořistí mladších žáků 1. SC SSK Vítkovice.

19. června 2007, Petr Řeha

Vítězný ostravský turnaj očima Petra Řehy.


      O víkendu 16. a 17.6 2007 se konal Junior Fat Pipe Cup 2007 v kategoriích elévů, mladších žáků a starších žáků pořádaný Pepinem Ostrava. V tomto článku chci popsat cestu našich mladších žáků ke zlatu pro ty, kteří našim klukům fandí a nemohli se zúčastnit jednotlivých zápasů.

V základní skupině nám byli přisouzeni následující soupeři: TJ Sokol Ostrava Zábřeh, Bulldogs Brno a FBC Vikings Kopřivnice. V této části turnaje se hrálo na 2x 10 minut.

 

První zápas se Zábřehem přinesl velké překvapení. Ikdyž jsme měli převahu, prohrávali jsme 0:1.  V čase 18:11 sice Petr Jankulár vyrovnal, ale v čase 19:45 po výhozu brankáře Zábřehu  a zaběhnutí soupeřova útočníka za naši obranu protivník  získal vítězství na svoji stranu. A tak soupeř, kterého jsme v lize porazili 5:1 a 6:1 nám teď uštědřil první porážku v řádném hracím čase ( ikdyž zkráceném ) v této sezóně.

 

Druhé utkání s celkem Bulldogs bylo naší záležitostí, kdy jsme byli na tento celek připraveni a nenechali se překvapit jeho silou. Kluci jej znali ze semifinálového utkání na MČR, kde jsme vyhráli 3:2, a tak po jednoznačném průběhu jsme vyhráli 4:0 po dvou gólech Marka Matějčíka, jednom Adama Zbořila a Martina Ritze. V tomto utkání podal opravdu famózní výkon postavou nevelký Marek Matějčík.

 

Soupeř, se kterým jsme se měli utkat ve třetím utkání byl pro nás ( rodiče ) neznámou. Celek Kopřivnice až nyní postoupil do ligy, ale hned od začátku bylo jasné, že je to silný soupeř. Velice běhavým, technicky vyzrálým a s dobrou fyzičkou, tak takovým nám byli soupeřem. V první polovině utkání nás vlastně nepustili k ničemu a vedli 0:2, kdy naše kluky zatlačili do defenzívy. O přestávce jako kdyby se naši borci otřepali z nepříznivého vývoje utkání a v druhé části převzali iniciativu. Výsledkem byl gól Petra Jankulára, ale navíc jsme se již nevzmohli. A tak jsme odcházeli z utkání už podruhé poraženi. To znamenalo obsazení třetího místa v základní skupině B a čtvrtfinálové utkání s druhým v pořadí skupiny A.

 

Utkání play off se již hrála klasicky 3x 10 minut. Čtvrtfinálovým soupeřem byl SPA Sokol Brno I. Utkání skončilo v náš prospěch 3:2, kdy góly dávali Jarda Janíček. Tomáš Kasinec a Péťa Jankulár. V semifinále nás tak opět čekal celek Kopřivnice.

 

Tento celek, jak jsme se po prvním utkání dověděli, je složen z hokejistů, kteří spolu hrají už zhruba 4 roky. Tak proto ta sehranost, dobrá technika hole a dobrá fyzička. Naši byli na toto vše již dobře připraveni, takže na soupeře vlítli a dostali jej pod tlak. Pohybovali se daleko lépe, než v prvním utkání a toto vydrželi po celý čas utkání. Výsledkem bylo vítězství 2:0. Góly dávali kdo jiný než Jarda Janíček ( po důrazu před brankou a nechtěné teči soupeřova obránce do vlastní brány ) a Péťa Jankulár ( po nádherném sprintu a perfektní střele do pravého horního roku ).

Ve finále nás čekal náš tradiční soupeř FBC Pepino Ostrava. Průběh utkání byl stejný, jako při ligových utkáních. Oba celky si byly vědomy síly soupeře, takže přistupovaly zodpovědně k bránění svých obranných pásem. První i druhá třetina byly vyrovnané a skončily 0:0. Ve třetí jsme měli mírně navrch a tak necelé dvě minuty před koncem utkání to přišlo. Na levé straně našeho útočného pásma se dostal k míči Tomáš Kořený a nahodil míč do brankoviště tak šťastně, že se míč prosmýknul kolem brankáře Holmana  ( měl zakrytý výhled ) k levé tyčce do brány. Vítězství 1:0 si kluci pak už nenechali vzít. A tak mohli převzít pohár pro vítěze Junior Fat Pipe Cup 2007 v kategorii mladších žáků.

 

Výkony našich kluků měly v průběhu turnaje stoupající tendenci a v utkáních s Kopřivnicí ( druhý zápas ) a Pepinem to zase byli ti naši kluci, naši MISTŘI. Znovu musíme poděkovat klukům a trenérům Sedlákovi a Mrázkovi za předvedenou hru a zážitek, jakým byl zisk poháru pro nejlepšího na půdě FBC Pepino. Všem Vám děkujem.