Rytířky jdou do derby i s Dominikou Buczek. Jsme silnější tým, burcuje před utkáním s FBC Ostrava

26. září 2022, Michal Dannhofer

Očekávané ostravské derby mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava v ženské kategorii je tady! V ČPP Aréně se oba týmy utkají poprvé od loňské semifinálové bitvy, kterou na svou stranu získalo poprvé FBC, stejně tak, jako ligový primát. Do nové sezony ale oba týmy vykročily rozdílně, Vítkovice jsou zatím stoprocentní, FBC má na kontě zatím jednu výhru.

Po pěti zápasech, které musela vynechat, se do florbalového pelotonu znovu zapojí polská útočnice Dominika Buczek. „Těším se moc, bude to super zápas a kvalitní start do sezóny,“ myslí si o ostravském derby.

Během trestu se snažila být s týmem co nejvíce. „Bylo to těžké, ale snažila jsem se tomu dát maximum na tréninku, dát se dokupy, co se týče zranění a co nejvíce podporovat holky,“ vypočítává.

K minulému semifinále se již vracet nechce. „Minulou sezónu už neřeším, jsme nový tým, hodně omlazený, jsme úplně jiný tým,“ říká polská útočnice. Má pravdu, ve Vítkovicích se kádr proměnil hodně, z FBC naopak vlastně nikdo ze základní sestavy neodešel, tým navíc přivítal dvě velmi kvalitní posily v podobě Denisy Kotzurové s Laurou Chúpekovou. O své místo v sestavě se zatím rve také Adéla Feiková, která přišla do FBC z Vítkovic, naposledy ale nastoupila za juniorský tým.

Na koho si tak dát největší pozor? „Nerozebíráme je jednotlivě nebo po nějakých částech. Je to silný mančaft, ale my jsme silnější,“ usmívá se Rytířka.

Ona a její spoluhráčky jdou do utkání se stoprocentní bilancí. „Je to super, sebevědomí mají holky nyní určitě vysoko a myslím si, že nám to jen pomůže,“ uzavírá Dominika Buczek.