MLÁDEŽ 03/22-23: Krasojízda juniorů pokračuje, juniorky porazily Spartu 8:0

27. září 2022, Michal Dannhofer

Krasojízda vítkovických juniorů o víkendu pokračovala dalšími šesti body. Svěřenci Jaromíra Veselého si totiž poradili s FBC Ostrava i Olomoucí a úspěšně tak zakončili svou kvalifikaci. Juniorky pak získaly tři body za výhru nad Spartou poměrem 8:0, Chodovu ovšem podlehly.

Junioři prožili dva zápasy, ve kterých získali 6 bodů a v každém z nich dali 13 branek. Nejprve si poradili s FBC Ostrava. „Atmostféra místní Arény byla na začátku utkání značně zamrzlá a spolu s diváky sledoval počínání na hřišti i dav tučňáků arktických, proto jsme museli soupeři pořádně zatopit. Pod kotlem chytlo hned na první pokus, pak už jsme jen přimíchávali další ingredience. Doufám, že si přesnost a tempo hry přeneseme i do další fáze soutěže, dneska jsme předvedli velkou kvalitu,“ radoval se Jaromír Veselý.

O den později se mohl opět radovat, tentokráte se podařilo zvítězit nad Olomoucí. Víkend vyšel především útočníkům Lukáši Fukalovi a Davidu Slončíkovi. „Po první třetině jsme vysypali ten kýbl hnoje, který jsme vydávali za hru a ve zbytku zápasu jsme navázali na představení ze včerejška. Soupeř s námi udržel krok pouze prvních 20 minut. Mrzí mě určité situace a z nich plynoucí potenciální zranění, to nemám rád na žádné straně, ale bohužel to do značné míry plyne z vysokého tempa a nasazení, které chceme do hry vkládat, pořád ještě musíme pracovat na zkušenostech aby ty souboje nevypadaly tak fatálně,“ uvedl Jaromír Veselý, který se tak o den později nebál ostré kritiky.

Dva zápasy rozdílné jako den a noc odehrály juniorky. V sobotu se představily proti Spartě Praha a získaly výhru 8:0. „Zase pro nás klasicky těžký úvod, kdy nám trvá, než začneme některé situace řešit rychleji, přesněji, logičtěji a tím pádem gólověji. Ve druhé třetině se nám to už začalo dařit lépe, konec konců se to dá říct i o té třetí, byť se příděl gólů zastavil,“ uvedl trenér Ondřej Miklas, který mohl být spokojen rovněž s tím, že o osm branek se podělilo osm různých hráček.

O den později ovšem na juniorky čekala těžká zkouška na pražském Chodově. Radoval se pražský soupeř, který zvítězil 15:3.

Dorostence čekal víkend ve znamení havířovských soupeřů v Havířově. Nejprve se střetli s SFK Havířov, kterému podlehli 2:3, ve druhém zápase ale zapsali velmi solidní výhru 10:1 nad Torpedem.

Jejich rezerva se představila ve Rožnově pod Radhoštěm a zapsala šest bodů: po výhrách 4:2 s Frenštátem a 7:3 nad domácími Sršni.

Starší žákyně si pak poradily s Hranicemi poměrem 11:2.


CE soutěž juniorů
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:13
FBS Olomouc – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:13


1.liga juniorek
ACEMA Sparta Praha – 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:8
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:15


1.liga dorostenců
Vítkovice -. 1. SFK Havířov 2:3
Vítkovice - Torpedo Havířov 10:1


2. liga dorostenců
Vítkovice - FBC TJ Sokol Frenštát pod Radhoštěm 4:2
Vítkovice - FBK Sršni Rožnov pod Radhoštěm 7:3


Liga starších žákyň
Vítkovice - FBC Hranice 11:2