Tereza Smetanová: Hrát Extraligu žen za tak dobrý tým je splněným snem

27. září 2022, Michal Dannhofer

Obránkyně Tereza Smetanová na hřišti vyniká svou malou postavou, o to větší je ale její talent. Toho si všimli také trenéři ženského A-týmu, kteří Terezu zařadili do přípravy před letošní sezónou a rozhodně je nezklamala: vybojovala si místo v kádru a již má za sebou také extraligový debut.

Tereza Smetanová si v letní přípravě vybojovala místo v kádru extraligových Rytířek. „Určitě jsem si chtěla zahrát Extraligu žen, ještě navíc v tak dobrém týmu v České republice, takže je to určitě pro mě splněným snem,“ usmívá se.

Ještě předtím si zahrála na turnaji Czech Open, kde se rázem postavila soupeřům jakými byli Pixbo nebo Zug. „Bylo to složité, ale jsem ráda za nové zkušenosti, které mi určitě pomohou směrem dál,“ plánuje.

V čem vidí největší rozdíl mezi juniorským a ženským florbalem? „V síle a celkově v tom, jak se ženy prezentují,“ pokyvuje hlavou.

Obranné řady Vítkovic prošly v létě změnami, odešly Alžbeta Ďuríková s Lenkou Novotnou, navíc hrát stále bohužel nemůže zraněná Jana Trošková. Cítila Tereza šanci? „Nikdy si člověk nemůže být jistý tím, jestli bude hrát. Žádnou jistotu jsem tam necítila, ale jsem zato ráda,“ popisuje.

Do Vítkovic přišla z Uherského Brodu, navázala tak například na dnešní obránkyni Zugu Ivanu Šupákovou, jinak dlouholetou Rytířku. „Určitě to bylo tím, že jsem se chtěla zlepšit ve svých florbalových schopnostech a posunout se dál,“ vzpomíná.

Jak tedy vidí sama sebe jako florbalistku? „Předností bude rychlost a možná nějaké menší čtení hry a zapracovat musím určitě na střelbě,“ vypočítává.

Plány do budoucna jsou velké. „Chtěla bych dále hrát v Extralize žen a určitě vyhrát titul,“ usmívá se Tereza Smetanová.