Vítkovice vyhrály Fat Pipe

24. června 2007, redakce

Suverénním způsobem získaly Vítkovice ostravský turnaj Fat Pipe. Ve vítězném semifinále s SSK Future (7:1) si ve finále poradily i s Technickými službami, týmem složeným převážně z otrokovických hráčů.


      Technickou hrou, kombinacemi a krásnými góly bavily o uplynulém víkendu Ostravu florbalové Vítkovice.

      Tým posílený o Mirka Kožušníka z Havířova a Tuomase Mustakallia z Finska prošel základní skupinou jako nůž máslem. Brankář Richard Urban kapituloval ve všech utkáních přesně třikrát, ale jeho spoluhráči mířili do černého daleko častěji. Po třech výhrách se skore 41:9 postoupili do osmifinále, kde se naši hráči střetli s Paskovem.
      Ten vzdoroval Vítkovicím nejvíce, nicméně se musel také sklonit a turnaj po výsledku 5:1 opustil. Čtvrtfinále zhořklo polskému brankáři z Noweho Targu, který vyfasoval "desítku". V semifinále narazily Vítkovice poprvé na extraligový tým, ale ani mladíky nabitý SSK Future, který ve čtvrtfinále vyřadil pořádající Pepino 5:1, na Vítkovice nestačil a po vítězství 7:1 se na vrchol Fat Pipe Cupu probojovaly Vítkovice.
      Do finále zavedl pavouk play-off také Technické služby, tým složený především z hráčů Panthers Otrokovice. Kdo očekával tvrdou bitvu o celkové prvenství, musel být zklamán. V páté minutě druhé třetiny již svítilo na tabuli skóre 6:0. Pak se ale brankostroj zastavil a utkání nakonec skončilo výsledkem 9:1.