Fat Pipe Cup žen: Vítkovice nestačily na houževnatý Drink team

26. června 2007, redakce

Letošního ročníku Fat pipe cupu se rozhodly zúčastnit také vítkovické ženy. Vzhledem k tomu, že v minulých letech na tomto turnaji kategorie žen scházela, byla účast žen premiérou.

 

Celý tým je ve fázi tvrdé letní přípravy, kterou vede trenér Radim Waliczko, a tak kromě pomýšlení na medaile se některým honilo hlavou, jestli se vůbec budou schopny na hřišti rozběhnout. Turnaj se tak stal spíše vhodnou příležitostí, jak do týmu zapracovat nové, nebo navracející se tváře a zahrát si uvolněný florbal. V sestavě se tak objevily „staronové“ hráčky Lucie Šteifová, Zuzka Švrčková, nově příchozí Petra Ludanyiová z Brna a gólmanka Lenka Kubíčková ze Svitav. Dokonce nechyběly ani dvě dvojnásobné maminy Radka Juříčková a Monika Adamová.  Na střídačku se při neúčasti trenéra Walizcka postavil trenér juniorek Michal Deus.

 

Prvním soupeřem, který se proti vítkovickým ženám postavil, byl extraligový tým SSK Future. Ne všem holkám z Prahy se chtělo v pátek brzo vstávat a tak na zápas dorazila jen jedna pětka a gólmanka. Pár dalších dorazilo až v průběhu turnaje. Přestože na straně Vítkovic stálo téměř třikrát více hráček, na výsledku zápasu to nebylo vůbec znát. Future se zatáhl do obrany a individuálními protiútoky hrozil vítkovické obraně. Naproti tomu Vítkovice se snažily k brance soupeře dostat kombinační hrou. Díky nesehranosti týmu a už snad tradičnímu trápení v koncovce skončil zápas těsnou výhrou Vítkovic 3:2.

Dalším soupeřem byl druholigový Vsetín. Tohoto soupeře Vítkovice podcenily, Vsetín naopak překvapil tvrdou a rychlou hrou. Navíc hráčky stále neprolomily smůlu v koncovce. Stačilo tedy jediné zaváhání před brankou a Vsetín vyrovnal na 1:1. Tento stav se do konce zápasu už nezměnil.

Ke svému poslednímu zápasu ve skupině nastoupily Vítkovice v sobotu ve 12 hodin za krásného slunečného počasí. Místem konání byla „open arena“ na Masarykově náměstí v centru Ostravy. Nezbytným vybavením některých hráček tak byly především sluneční brýle.

Soupeřem byla Bratislava. Cíl byl jasný: Aby Vítkovice postoupily ze skupiny jako první a zajistily si tak lepšího soupeře pro čtvrtfinále, musely vyhrát s co nejvyšším brankovým rozdílem. Vítkovickým hráčkám se v utkání dařila kombinace, kterou navíc dokázaly přesně zakončovat. Zápas tak po jednoznačném průběhu skončil jasnou výhrou 7:0.

 

            Postupný cíl tak splněn byl a Vítkovice postoupily do čtvrtfinále z prvního místa. Přesto v týmu nezavládla očekávaná radost. Soupeřem se totiž stal Drink team, v jehož sestavě bylo několik vítkovických hráček z řad juniorek i žen, které se pro přeplněnou soupisku Vítkovic určenou pro Fat Pipe rozhodly nastoupit raději právě za Drink team.

            Vítkovice se od začátku utkání ujaly taktovky hry a držely soupeře v jeho obraném pásmu. Hráčky se však znovu až trestuhodně neprosazovaly v koncovce a skóre se ve prospěch Vítkovic měnilo až po gólu, který pravděpodobně viděli jen rozhodčí. Ti udělali, z pohledu mnohých diváků, z jednoznačného zápasu hotové drama. Po krátké době po zvláštním gólu pro změnu odpískali bezdůvodné trestné střílení pro Drink team. To však nebylo využito. Přesto se soupeř začal více osmělovat, hra se vyrovnávala a díky chybám v obraně Vítkovic se vedení přehouplo na stranu Drink teamu. Těsně před koncem Vítkovice vyrovnaly na 3:3 a zápas se tak rozhodoval až v samostatných nájezdech. Za Vítkovice dokázala proměnit pouze Míša Začalová, zatímco soupeř se trefil dvakrát. Vítkovické ženy tak skončily možná překvapivě už ve čtvrtfinále.