Rytířky se vrací do akce proti Panthers. Musíme hrát to, co chceme my, říká Šárka Staňková

05. ledna 2023, Michal Dannhofer

Prvním zápasem roku 2023 bude pro Rytířky souboj s posledním týmem Extraligy žen, vyjíždějí totiž do Rudné, kde se postaví Panthers Praha. „Byly Vánoce, takže byl čas na regeneraci a odpočinek, ale měly jsme také individuální tréninky, které jsme musely posílat, takže jsme určitě jenom neseděly doma,“ popisuje vánoční režim obránkyně Šárka Staňková.

Panthers neprožívají dobrý rok, v tabulce jsou poslední, byly ale doby, kdy byly velmi nepříjemným soupeřem, respektive výjezdy do Rudné nebyly vůbec oblíbené, a to napříč soutěží. „V té době, kdy Panthers trápily Vítkovice, jsem tady ještě nebyla, takže já si například pamatuji poslední utkání, ve kterém nám to docela šlo a doufám, že na to navážeme,“ plánuje.

Herní plán je prý snadný. „Musíme se soustředit na to, co chceme hrát my a nikoliv se nějakým způsobem přizpůsobovat jejich hře. A zápas si užít,“ usmívá se.

Vítkovice jdou do zápasu v roli jednoznačného favorita. „Víme, že v takových zápasech si můžeme zkusit něco do těch těžších zápasů, takže nemusíme primárně mířit na tři body. Současně to většinou bývá dlouhá cesta, takže cílem je si zápas užít a když si to člověk užívá, tak to většinou jde,“ říká.

Na závěr si Šárka Stańková nechala také přání pro fanoušky Rytířek. „Hodně štěstí, pohody, ať si užívají život. A ať si také užívají naše zápasy, kam doufám, že budou chodit,“ uzavřela Šárka Staňková.