Proti Pardubicím s novým trenérem. Věřím, že zápas zvládneme, říká Jankovský

05. ledna 2023, Michal Dannhofer

Rytíři se v prvním utkání roku 2023 představí proti Pardubicím. „Zápas s Pardubicemi je náš první zápas v novém roce. Přes svátky jsme měli možnost si lehce odpočinout, ale i tak máme natrénováno a věřím, že zápas zvládneme,“ říká Ondřej Jankovský.

Pro Vítkovice to bude také první utkání pod vedením Daniela Folty, který na konci kalendářního roku 2022 nahradil Pavla Bruse. „Změna trenérů nás zatím nijak výrazně nepoznamenala, vše je zatím na seznamovací úrovni. S novou trenérskou dvojicí jsme strávili zatím pár tréninků, ale věřím, že nám pomohou k našim cílům,“ hodnotí mladý Rytíř, který hraje první sezónu v Livesport Superlize.

Pardubice přijíždějí se sérií porážek, přesto ale nesmí být ze strany Rytířů podceněny. „Víme, že Pardubice hrají zataženější florbal s kvalitní obranou. Předpokládám, že budeme většinu času hrát s balonkem a Pardubice můžou hrozit z brejků po našich individuálních chybách nebo chybách v kombinaci,“ říká.

Před domácím publikem navíc budou chtít Rytíři odčinit porážku z utkání v Pardubicích. „Určitě to je motivací, ale myslím si, že bychom zápas měli zvládnout, máme výhodu domácího hřiště, a pokud navážeme na kvalitní výkony ze zápasu s Bohemkou, tak utkání dovedeme do vítězného konce,“ uzavřel Ondřej Jankovský.

1. SC TEMPISH Vítkovice - SOKOLI Pardubice
Sobota, 16:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE + VIDEO