MLÁDEŽ 18-22/23: Mladší žáci vyhráli turnaj v Českém Těšíně, dorostenci B brali 4 body

10. ledna 2023, Michal Dannhofer

První hrací víkend roku 2023 přinesl florbalovou radost především pro zálohu dorostenců a mladší žáky.

Junioři se představili v derby proti FBC Ostrava na půdě soupeře a ve florbalově skvělém zápase podlehli svému soupeři 2:3. Vítkovice vedly díky brance Slončíka, na 2:2 ještě dokázal srovnat Galia, ale v poslední minutě rozhodl o vítězství soupeře Mikoláš. „Po všech stránkách výborný zápas, rozhodně to mělo parametry, které by vrcholný zápas kategorie juniorů měl mít, tempo, nasazení i tvrdost a výborné výkony gólmanů. Bohužel opět s velmi malým gólovým vyjádřením z naší strany. Pokud udržíme takovou úroveň výkonu ve hře, nemám o sezónu strach,“ uvedl trenér Jaromír Veselý.

Dorostenky se představily na půdě Olomouce, která potvrdila, že dívčí mládež má na opravdu vysoké výsledkové úrovni a dorostenky, které nastoupily v okleštěné sestavě porazila 6:2.

Mladší žáci Hurikáni hrají svou soutěž turnajovým způsobem a o víkendu se vydali do Českého Těšína. Z města na česko-polském pomezí přivezli turnajové vítězství.

Do akce šla také záloha dorostenců, která odešla neporažena. Nejprve remizovala 4:4 s Kopřivnicí a poté si poradila 7:4 se Slovanem Havířov.


CE liga juniorů
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:2


1. liga dorostenek
1. SC TEMPISH Vítkovice - FBS Olomouc 2:6


2. liga dorostenců
Vítkovice - FBC Vikings Kopřivnice 4:4
Vítkovice - TJ Slovan Havířov 7:4