Pozor na brejky, velí Krzywak. Na Dubinu totiž míří nebezpečná Olomouc

12. ledna 2023, Michal Dannhofer

Poprvé v kalendářním roce 2023 se vítkovické Rytířky představí na domácím hřišti. Na Dubině vyzvou nepříjemného soupeře z Olomouce, který je sice osmý, ale jak se přesvědčil třeba Chodov, tak také velmi nebezpečný. Podle útočnice Zuzanny Krzywak bude třeba dávat pozor na rychlé brejky.

Do roku 2023 vstoupily Rytířky výhrou 20:0 nad Panthers Praha, nyní se téměř po měsíci představí na domácím hřišti. „Na zápas se rozhodně těším, doufám, že přijde hodně lidí, budou nás podporovat a předvedeme skvělý výkon,“ usmívá se útočnice Zuzanna Krzywak.

Osmá Olomouc sice nenaplňuje předpoklady, které ji řadily o něco výše, na druhou stranu ale dokázala bodovat s Chodovem a obecně se předpokládá, že je jednou z nejtěžších překážek k tomu, aby Rytířky potvrdily první místo v extraligové tabulce. „Musíme být celou dobu koncentrované, uhrávat souboje, být na míčku a prostě hrát svoji hru,“ nabízí polská legionářka recept.

V čem tkví největší síla Hanaček? „Myslím si, že v rychlosti hráček a v tom, že bojují o každý míček. Zároveň Olomouc má hodně nebezpečné brejky a na to musíme dávat pozor,“ varuje.

Právě kvůli tomu prý dokázaly obrat Chodov. „Podle mě jde právě o to, že mají hodně nebezpečné a rychlé hráčky, které dokáží dávat góly,“ popisuje.

Oba týmy se velmi dobře znají, některé hráčky působily na obou stranách, a tak se na Dubinu vrátí třeba Lucie Cholinská nebo Vlaďka Maděrová. Je proto zápas speciální? „Z naší strany si myslím, že ne. Nesoustředíme se na to, že některé hráčky hrály za náš tým,“ říká Zuzanna Krzywak.

1.SC TEMPISH Vítkovice – FBS Olomouc
Sobota, 17:00, SC Dubina Ostrava

VIDEO