Vítkovice versus Tatran. Jejich první lajna je světová, v našem aktuálním nastavení můžeme vyhrát, věří Delong

19. ledna 2023, Michal Dannhofer

Vítkovice proti Tatranu. Utkání dvou tradičních soupeřů, umocněné teď navíc tím, že se proti sobě postaví dva nejlepší týmy v tabulce. Podle Adama Delonga je tým Tatranu na vítězné vlně, on sám a jeho spoluhráči se na duel musí připravit především po taktické stránce.

Tatran je v tabulce první, v dosavadním průběhu Livesport Superligy neztratil ani bod. „U Tatranu rozdíl nevidím, ti si jedou stále na vítězné vlně, takže pravděpodobně nic měnit nemusí, u nás to je jiné, od minulého zápasu jsme přeházeli pětky a jsme určitě více florbalově vyhraní,“ popisuje útočník Rytířů Adam Delong.

Vítkovice mají Tatranu co vracet, oslavy 30 let si totiž vysokým vítězstvím uzmul tak trochu pro sebe. „Jeho největší síla je určitě v kvalitě na míčku, pohybu a brejcích. Mají světovou první lajnu, která si dokáže vytvořit spoustu brankových situací, zároveň mají brankáře v nadstandardní formě,“ vyzdvihuje Lukáše Kříže s reprezentačním debutantem Tomášem Jurcem.

Recept na Tatran tak trochu ukázali Klokani z Bohemians, kteří jej vyřadili z Poháru Českého florbalu, který nakonec získali pro sebe. „Porazit Tatran určitě není nic lehkého, inspirace přijde vhod. Je důležité se na tento důležitý zápas připravit i po taktické stránce,“ říká Adam Delong. „Být urputný v obraně vlastního pásma, ideálně nepůjčit míček jejich první lajně. Být trpělivý a být maximálně efektivní,“ nabízí recept.

Sám je na tom velmi dobře a v následující odpovědi odhaluje, proč tomu tak je. „Určitě cítím herní pohodu, která vychází z fyzické přípravy, za kterou vděčím převážně Radimu Poláškovi. Věřím, že si herní pohodu dovezu i na Tatran a pomůžu týmu k výhře. Určitě budeme hodně motivování, poprvé porazit Tatran v lize a dotáhnout se na Mladou Boleslav. (Boleslav je při vyrovnaném počtu zápasů teoreticky o dva body před Vítkovicemi, pozn. aut.) S momentálním nastavením v týmu věřím, že se nám to povede,“ optimisticky zakončil Adam Delong.

Tatran Střešovice - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, Sportovní centrum Řepy

ONLINE + VIDEO