Rytířky čeká nepříjemný výjezd na Bulldogs. Vyhrály zápasy, u kterých jsem to nečekala, říká Trošková

09. února 2023, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká poslední výjezd v základní části. Vydají se na nebezpečnou palubovku dosavadního překvapení soutěže – týmu Bulldogs Brno. Sama obránkyně Rytířek Jana Trošková přiznává, že nedělní soupeř vyhrál zápasy, u kterých to ani nečekala.

Rytířky se vrací do zápasového rytmu po reprezentační pauze. „Pauzu jsem využila tak, že jsem se konečně vrátila domů za rodinou na Slovensko, kde jsem dělala individuální tréninky. Ostatní děvčata to měly podobné, některé si plnily reprezentační povinnosti,“ vypočítává slovenská legionářka v dresu Vítkovic.

Ta překonala těžké zranění, a tak může znovu nastupovat v řadách svého týmu. „Není to můj první návrat po těžkém zranění, takže už vím, jaké to je a co to obnáší. Kdo to zažil pochopí, kdo ne, tak tomu to asi nevysvětlím. Cítím se dobře a nechám na trenérech, kolik prostoru dostanu proti silným soupeřům,“ nespekuluje nad svou rolí v týmu.

Pozoruhodná jízda Bulldogs, ze kterých se během zhruba deseti měsíců stal z odepisovaného a jasně sestupujícího týmu, účastník play off, ji neunikla. „Sleduji je, nekoukám se na zápasy, ale sleduji. Vím, že například vyhrály zápasy, u kterých jsem si úplně nemyslela, že vyhrají, takže si myslím, že budou dobrým soupeřem,“ předpokládá.

Dobře ví, že její tým nečeká snadný zápas. „Očekávám, že se opravdu budou snažit urvat nějaký bod a budou se snažit nám to znepříjemnit,“ uvažuje.

Je už v kabině cítit blížící se play off? „Myslím si, že ano. Už je přeci jen téměř polovina února a už to postupně začíná gradovat,“ usmívá se na závěr Jana Trošková.

Bulldogs Brno - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, SH SportPoint Brno

VIDEO