V rychlém sledu další utkání. Pokud podáme stejný a lepší výkon, body neztratíme, říká Hatala po derby

10. února 2023, Michal Dannhofer

Vítkovičtí Rytíři pokračují v konečné fázi základní části Livesport Superligy v nastoleném zběsilém tempu. Po čtvrteční výhře nad FBC Ostrava je již v neděli od 18:00 hodin čeká poslední domácí utkání v základní části na Dubině. Přivítají nepříjemné Královské Vinohrady.

Do souboje proti Vinohradům půjdou Rytíři s vědomím, že ostravské derby ovládli poměrem 9:2. „Zápasy v derby bývají vždy specifické, takže o to je lepší, že se nám povedlo vyhrát. Co se týče zápasu s Vinohrady, tak nám výhra dodala herní sebevědomí, a to nejen z samotného herního hlediska, ale byl to dobrý výkon také ohledně rozcvičky nebo věcí v šatně a podobně,“ říká slovenský obránce Šimon Hatala.

Ten byl se svým výkonem v derby spokojen. „Po delší době jsem hrál celý zápas, s ohledem na to jsem s výkonem spokojen. I když některé věci mohly být lepší, tak v pětce se mi hrálo dobře a chlapci mi pomohli. Jsem spokojen,“ hodnotí.

Dalším soupeřem ale budou nepříjemné Královské Vinohrady, které před reprezentační přestávkou nečekaně porazily Bohemians a vykazují dobrou formu. „Výhru nad Bohemians jsme zaregistrovali i v kabině a překvapila nás. Ale věřím, že pokud podáme srovnatelný anebo lepší výkon než v derby, tak bychom body ztratit neměli,“ přemýšlí slovenský legionář pozitivně.

Klíče k vítězství podle Šimona Hataly jsou pak zřejmé. „Klíčem k vítězství bude podat zodpovědný výkon: hlídat míček, tempo hry a bránění. Musíme hlídat také brejky a neztrácet zbytečně míček,“ vypočítává.

Následně přijde stěžejní souboj o 2. místo v Mladé Boleslavi. „Prakticky každý zápas je generálkou na ten další, jinak to nebude ani s Královskými Vinohrady. Můžeme si vyzkoušet útočné situace, ale soupeře nesmíme zároveň podcenit. Vítězstvím se navíc můžeme před Boleslaví pozitivně naladit,“ usmívá se Šimon Hatala.

1. SC TEMPISH Vítkovice - TJ Sokol Královské Vinohrady
Neděle, 18:00, SC Dubina Ostrava

ONLINE + VIDEO