Poslední krok ke druhému místu. S Boleslaví začal play off mód a my musíme porazit i Chodov, ví Martin Gattnar

23. února 2023, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytíře čeká poslední utkání základní části. Představí se na půdě Chodova, který v posledních kolech zapsal zajímavé výsledky, například porazil Mladou Boleslav. Totéž se minulý týden povedlo také Rytířům a na Chodov tak jedou potvrdit druhé místo v základní části.

Vítkovicím se povedlo vyhrát v Mladé Boleslavi, udělaly tak nesmírně důležitý krok k zisku 2. místa po základní části Livesport Superligy. „Nálada po výhře v Boleslavi je určitě dobrá, s vývojem sezóny se druhé místo po základní části stalo jedním z našich dílčích cílů. a právě touhle výhrou jsme se k němu výrazně přiblížili,“ dobře ví útočník Martin Gattnar.

Pozice všech tří zainteresovaných týmů před posledním kolem je tedy zřejmá: pokud Vítkovice na Chodově neprohrají, skončí druhé, Mladé Boleslavi naopak ani tříbodová výhra nad BLACK ANGELS nemusí a v tomto případě, když mají Vítkovice dvoubodový náskok, také nebude stačit. „Chodov už má své místo v tabulce jisté, takže naše motivace do zápasu by měla být o něco větší, ale nečekáme, že by nám cokoliv dali zadarmo. Určitě půjde o dobrý zápas a kvalitní zkoušku před play off,“ věští mladý útočník.

Největší chodovské nebezpečí pojmenoval jasně. „Budeme si muset dát pozor hlavně na zkušené hráče, kteří Chodov táhnou a ví, jak hrát ve vyhrocených situacích,“ počítá.

Vítkovice už jsou podle něj plně soustředěné. „Pro nás play off mód začal v podstatě už před zápasem v Boleslavi. Věděli jsme, že potřebujeme dvakrát vyhrát, a tak k tomu také přistupujeme,“ slibuje.

V rámci souboje o 2. místo jde o hodně, jeho držitel se najisto vyhne Tatranu Střešovice při případné cestě do Superfinále. „Tatran je letos suverénní a bylo by velmi náročné je v sérii porazit, takže je určitě fajn se jim vyhnout. Na druhou stranu, pokud chceme vyhrát titul, musíme porazit každého,“ uzavírá Martin Gattnar.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice
Neděle, 17:00, SH Jižní Město

MATCH CENTER