Bitva titánů před play off! Jsme natěšené a připravené do boje, hlásí Eliška Planková

23. února 2023, Michal Dannhofer

Také pro Rytířky z Vítkovic nadešel čas posledního souboje v základní části jejich dlouhodobé soutěže. Na Dubinu přitom míří Chodov, bude se tedy jednat o souboj prvních dvou týmů v tabulce. Podle navrátivší se Elišky Plankové jsou Rytířky natěšené a připravené bojovat.

Poslední kolo základní části Extraligy žen okoření souboj Vítkovic s Chodovem. „Na zápas s Chodovem se určitě těšíme, je to jeden z těch lepších zápasů, ještě je to navíc také vrchol základní části, takže jsme natěšené a připravené do boje,“ hlásí Eliška Planková.

Dlouhodobou soutěž tak uzavře souboj prvních dvou týmů. Ideální příprava na vyřazovací část? „Určitě, myslím si, že oba týmy již budou v takovém play off módu a nedají si nic zadarmo. Navzájem se otestujeme v tom, co nám před play off chybí a bude to super zápas,“ hodnotí vítkovická univerzálka.

Největší zbraň Chodova je mezi třemi tyčemi. „Za mě je největší síla Chodova v brankovišti. Podle mě jim brankářka Jana Christianová vychytala minimálně jednu výhru v těch těžkých zápasech, takže brankoviště,“ má jasno Eliška Planková.

Také Vítkovice mají ještě dílčí motivaci, znovu by totiž mohly získat Prezidentský pohár s plným počtem bodů. „Nevím, jestli to bylo úplně cílem. Našim cílem bylo vyhrát základní část, a to se podařilo. Pokud k tomu ještě neztratíme ani bod, tak to bude už jen taková třešnička na dortu,“ usmívá se hráčka, která se věnuje také tréninku mládeže.

K úsměvu má důvod, protože se do sestavy vrátila po těžkém zranění. Co z mírného odstupu jako nejlepší moment základní části? „Těžká otázka, protože jsem toho moc neodehrála, ale za mě bylo nejlepší, když se nám před Vánoci v průběhu jednoho týdne podařilo dvakrát porazit FBC Ostrava v průběhu jednoho týdne,“ zakončila Eliška Planková.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV
Neděle, 16.00, SC Dubina Ostrava

MATCH CENTER