RYTÍŘKY STOJÍ NA PRAHU PLAY OFF: Bulldogs jsou nejtěžším soupeřem, souhlasí Šponiarová

02. března 2023, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká vstup do play off. Pro začátek rozhodující fáze sezóny zvolily Bulldogs Brno, což je změna oproti předchozím letům. Útočnice týmu Michaela Šponiarová souhlasí s premisou, že se jedná o nejtěžšího možného soupeře.

Na stole bylo v kabině více možností. „Vybírali jsme mezi dvěma týmy. Pro Bulldogs rozhodlo to, že nám vyhovuje jejich aktivní hra, navíc jsme s nimi hráli v předposledním kole základní části a byl to docela vyrovnaný zápas, odehraný celkem v tempu, takže jsme zvolili tuto cestu,“ popisuje Michaela Šponiarová

Buldočky tak svou krasojízdu soutěží rozjely až do čtvrtfinále proti Vítkovicím. „Je to obdivuhodné, že se dokázaly mladé hráčky takto zapracovat a posunout tým výše, protože jsem Bulldogs vnímala jako tým, který patří na nižší příčky. Je to určitě dobře pro kvalitu ligy,“ hodnotí.

Vybraly si Rytířky nejtěžšího možného soupeře? „Asi bych řekla, že jsme si zvolili nejtěžšího soupeře, ale myslím si, že to bude dobrá příprava do dalších bodů,“ směje se Michaela Šponiarová.

Největší hrozbou soupeře jsou mladé útočnice Anna a Ema Brucháčkovy. „Jsou to mladé a talentované hráčky. Je potřeba nedat jim prostor v soubojích 1 na 1, být koncentrované celý zápas a nepodcenit osobní souboje,“ říká útočnice Vítkovic na konto protihráček.

Herní styl Brna Rytířkám vyhovuje. „Určitě je pro nás lepší hrát otevřený florbal, než vlastně bušit do zavřené obrany. Na druhou stranu je to trochu risk, ohledně rychlých brejků, ale věřím, že to zvládneme,“ bilancuje.

Sana se do víru play off vrátí po ročním působení ve švédské nejvyšší soutěži. „Určitě se těším moc, play off mi v minulé sezóně hodně chybělo. Doufám, že já i celý tým podáme dobré výkony a uvidíme se v dubnu,“ zve fanoušky do O2 Arény. Co jí nejvíce chybělo ve Švédsku? „Je to právě ta touha hrát play off,“ usmívá se.

Na co by pozvala diváky? „Atraktivní florbal, který čtvrtfinále přinese. Oba týmy mají v kádrech kanonýrky z předních pozic, takže bude zajímavé sledovat, jak se jim bude dařit a jak to vlastně celé dopadne,“ uzavírá Michaela Šponiarová.

Oba domácí čtvrtfinálové zápasy proti Bulldogs Brno začínají v sobotu i neděli v 16:00 hodin.