BLACK ANGELS soupeřem Rytířů ve čtvrtfinále. Může to být ideální soupeř, věří Adam Delong

08. března 2023, Michal Dannhofer

Čtvrtfinálovým soupeřem pro Rytíře bude tým BLACK ANGELS, který v předkole play off vyřadil Liberec. Sedmý tým základní části Rytíři dvakrát v ročníku porazili: 14:3 na Dubině a 11:5 ve Kbelích. V průběhu série zavítají také do Loun.

Soupeřem Rytířů ve čtvrtfinále Livesport Superligy bude pražský tým BLACK ANGELS. „Vzhledem k tomu, že si Tatran vybral prvního vítěze osmifinále, tak na nás vyšel ten druhý, takže ano, v moment volby to bylo jednoznačné,“ popisuje Adam Delong.

Kabina trochu doufala v jiného soupeře. „Měli jsme připraveny různé varianty dle postupujících a výběru Tatranu. Trošku jsme doufali ve volbu FBC Ostrava, ale to už je minulost,“ nedělá si těžkou hlavu.

Na druhou stranu, BLACK ANGELS by Vítkovicím totiž měli sedět. „Vzhledem k tomu, že jsme je v sezóně dvakrát porazili, a současně jsme mohli být spokojeni s naší hrou, tak by to mohl být ideální soupeř,“ věří vítkovický útočník.

Co od soupeře očekává? „Určitě urputný a tvrdý florbal, nedají nám nic zadarmo. Jsou po postupu v laufu a na nás bude, tento lauf co nejdříve zastavit,“ plánuje.

Soupeř jde do čtvrtfinálových bojů, které mimochodem znovu vyveze v podobě prvního domácího duelu do Loun, přímo z osmifinále, ve kterém ještě v úterý večer vyřadil Liberec. „Je to vždy otázka rozehranosti, respektive únavy. Takže to může být výhoda i nevýhoda. Vzhledem k tomu, že soupeř hrál poslední zápas série, který musel vyhrát, tak se dá předpokládat, že použili všechny signály, či varianty v přesilovkách. Takže si myslím, že na ně budeme dobře připravení i po video-taktické stránce,“ otáčí situaci naopak do pozitivna Adam Delong.

Rytíři už se navíc v play off módu podle vlastních slov nachází. „Naše výhoda to určitě je, museli jsme dvakrát vyhrát, což skvěle simuluje situace v play off. Z týmu cítím hladovost a odhodlání, už se těším, až vlítneme na hrací plochu,“ usmívá se.

Nezapomíná ani na diváky. „Pozval bych je samozřejmě na atraktivní florbal, play off nabízí vždy něco navíc. Budeme je potřebovat!“ hlásí Adam Delong.

Oba čtvrtfinálové zápasy začínají na Dubině v 17:00 hodin
GAME CENTER 1. SC TEMPISH Vítkovice