Prague Games: Vítkovice mezi nejlepšími osmi týmy

14. července 2007, redakce

Všechny vítkovické týmy letos skončily ve čtvrtfinále. Mezi nejlepší čtyři se ani elévové (B12), ani mladší žáci (B14), ani starší žáci (B16) na tomto mezinárodním turnaji nedostali.


      Letošní pouť zakončily Vítkovice již před finálovým dnem. Všechny týmy skončily těsně před branami semifinále.

      V 11 halách vypukly ve středu 11.července tuhé boje v šesti kategoriích. V kategoriích B12, B14 a B16, tedy tří nejmladších chlapeckých kategoriích, měly svá družstva i Vítkovice.

      Kategorie B12 byla vyhrazena pro nejmladší hráče, elévy. Vítkovičtí kluci pod vedením dua Deus-Mrázek nevstoupili do turnaje pravou nohou a týmem Diamonds Sport Club z Maďarska prohráli 2:3. Pak si ale šňůrou tří vítězství, z nichž byla nejdůležitější především výhra nad švýcarským Zugem 6:3, zajistili postup do čtvrtfinále. A na tom již nezměnila ani porážka se Spartou Praha. V něm byli naši kluci krátcí na pražskou Bohemians a po porážce 3:6 se s turnajem rozloučili.

      Do kategorie B14, mladších žáků, se vkládaly po skvělé sezoně velké naděje a sami hráči si před turnajem vytyčili jako cíl vítězství. Po úvodní kanonádě proti Spartě II 17:0 ale narazili na soupeře, který je překvapil. Prohra 1:5 vrátila kluky na zem museli přeřadit na vyšší rychlostní stupeň. Výsledkem byly tři výhry nad švédským, finským a českým klubem. Osmifinále se neslo ve znamení dalšího velkého derby s Pepinem Ostrava. Velký souboj rozhodl až minutu a půl před koncem Tomáš Kasinec. Vysílené Vítkovice šly dál, ale nestačily bohužel na pozdějšího finalistu Loiske Sunshine (Fin) a po prohře 0:2 se také svěřenci Radima Sedláka museli s pražskými palubovkami pro tentokrát rozloučit.

      Hodně okleštěná sestava starších žáků pod improvizovanou trenérskou R.Sladký-Urban přijela na Prague Games se skromnými ambicemi, přesto však i oni skončili až ve čtvrtfinále. Hned první utkání proti švýcarskému Zugu ale přineslo překvapivou remízu 2:2. Po vítězství nad Rokynacany hráli mladíci skvělé utkání před "švédským" hledištěm tvořeným švédskými rodiči hráčů se Stenungsundem. I tady sahaly Vítkovice po další remíze 2:2, ale tentokrát již stav 0:2 dotáhnout nedokázaly a o jednu branku prohrály. Po dalších dvou vítězstvích nakonec o skore před Zugem postoupili do osmifinále, kde sehrály nejlepší utkání proti vysoce favorizovanému neporaženému Marstrandu IBK I, kde švédskému klubu uštědřili porážku 4:1. Vynikající výkon bohužel kluci nezopakovali proti pozdějšímu finalistovi Victorii Ústí nad Labem a i když v závěru mocně dotahovali, po prohřě 4:5 i oni skončili před branami semifinále.

Foto: B16: Vítkovice - Stenungsund (Swe) 1:2

Rekapitulace Prague Games 2007:

B12:
Vítkovice-Diamonds (HUN) 2:3
Vítkovice-FC Bučis Team B 10:0
Vítkovice-Zug (SUI) 6:3
Vítkovice-Vinohrady 7:2
Vítkovice-Sparta 2:8
čtvrtfinále:
Vítkovice-Bohemians 3:6

B14:
Vítkovice-Sparta II 17:0
Vítkovice-Bohemians 1:5
Vítkovice-Huddinge (SWE) 9:0
Vítkovice-USB D-93 (FIN) 5:0
Vítkovice-Kadaň 4:1
osmifinále:
Vítkovice-Pepino 2:1
čtvrtfinále:
Vítkovice-Loiske Sunshine (SWE) 0:2

B16:
Vítkovice-Zug (SUI) 2:2
Vítkovice-Rokycany 9:4
Vítkovice-Stenungsund (SWE) 1:2
Vítkovice-Wizards 5:3
Vítkovice-Pelhřimov 5:2
osmifinále:
Vítkovice-Marstrand IBK I 4:1
čtvrtfinále:
Vítkovice-Victoria Ústí n/L 4:5

Detailní statistiky na oficiálních stránkách www.praguegames.cz/cz.