Rytířky jedou do Brna ukončit sérii. Připravujeme se na celý tým, chceme volný víkend, hlásí Buczek

09. března 2023, Michal Dannhofer

Vítkovické Rytířky čeká odvetný víkend v rámci čtvrtfinále play off Extraligy žen. Do Brna se k zápasům proti Bulldogs Brno vydávají za stavu 2:0, což znamená, že mají možnost sérii ukončit ve svůj prospěch. Podle útočnice Dominiky Buczek je to cílem.

Čtvrtfinálová série začala výsledky 14:0 a 13:1 pro Vítkovice. „Zápasy mohu hodnotit jenom kladně. Vyhráli jsme poměrně vysokým výsledkem, hráli jsme dobře a dávali jsme góly, jsem plně spokojená,“ usmívá se Dominika Buczek.

Ofenzivní síla Vítkovic se naplno projevilo, konto soupeře zatížilo 27 inkasovaných branek. „Myslím si, že to ukazuje na naši soustředěnost. Začalo play off a my využíváme situace, které si uděláme anebo nám soupeř nabídne. Jsem jenom ráda,“ popisuje.

Výkon soupeře zatím nebyl optimální, je to něco, s čím Rytířky kalkulují? „Vůbec. Myslím si, že Buldočky se připraví na domácí zápasy ještě více, v Brně je menší hala, což si myslím, že jim bude vyhovovat a my se tak musíme připravit ještě více než na domácí zápasy a ukázat jim, že ještě toho mají ještě hodně před sebou,“ plánuje před odvetnými zápasy polská legionářka.

Vítkovice zatím drží na uzdě také klíčovou hráčku soupeřek Annu Brucháčkovou. Připravují se cíleně? „Vůbec ne, připravujeme se na celý tým. Víme, že Bruchy je výbornou hráčkou, silnou na hokejce, která umí číst hru, ale bráníme ji stejně, jako dalších dvacet hráček tak, aby nám nějakým způsobem neohrozila branku, což se nám zatím velmi kvalitně daří,“ konstatuje klíčová útočnice Vítkovic.

Před Rytířkami je tak výzva v podobě ukončení série. „Jasně! Domácí zápasy máme rádi, ale raději sérii ukončíme v Brně a budeme mít volný víkend,“ zakončila Dominika Buczek.

3. ČTVRTFINÁLE: Sobota, 18:00, SH SportPoint Brno
4. ČTVRTFINÁLE: Neděle, 17:00, SH SportPoint Brno

GAME CENTER Extraligy žen