ADÉLA ČÁSTEČKOVÁ: Máme super kolektiv, mamce jsem za její podporu vděčná

15. března 2023, Michal Dannhofer

Adéla Částečková patří k talentům, které si Vítkovice vyskautovaly již v mladém věku. V dalším ze série mládežnických rozhovorů přiblíží fungování týmu dorostenek a juniorek.

Částečkové se hraním za Vítkovice splnil sen. „Za Vítkovice hraji od září roku 2020, kdy jsem dostala nabídku na přestup z Hranic, kde jsem s florbalem začínala už od odmalička. Bylo to vždy mým snem,“ usmívá se.

Pozorně sleduje také zápasy ženského týmu Rytířek, který čeká semifinálový souboj s Tatranem Střešovice. „Konkrétní vzor nemám, spíše se mi líbí hra, kterou se vítkovické ženy prezentují,“ popisuje.

Sama nastupuje za dorostenky a juniorky. „V průběhu sezóny hodně holek odešlo, hodně přišlo. Nicméně si myslím, že s holkama tvoříme hodně dobrou partu a rozumíme si,“ pochvaluje si.

Co je největší předností mladých Rytířek? „Myslím si, že jsme silné jako kolektiv. Chceme také hrát a posouvat se,“ přemítá.

Velkou oporu má Adéla také ve své matce. „Jsem ráda, že mě podporuje a jsem ji vděčná, že nás vozí na tréninky a zápasy, protože vím, že je to hodně časově i finančně náročné,“ složila hold velké fanynce Vítkovic.

V ženské složce působí jako trenér hráč A-týmu Jan Šebesta, Patrik David nebo Ondřej Miklas. „S trenéry jsem spokojená a musím říct, že velkým přínosem jsou jejich zkušenosti, které se nám snaží předat. Trénujeme čtyřikrát týdně a do tréninků zapojujeme také video rozbory ze zápasů,“ popisuje tréninkový proces, se kterým pomáhá také trenér superligového týmu Tomáš Martiník.

Videorozbory jsou vítanou novinkou. „Jsem spokojená, že máme tuto možnost, protože se ráda vidím na videu a můžu posoudit různé situace,“ zakončila Adéla Částečková.