MLÁDEŽ: Junioři zvládli zápas o vše proti Bohemians a jsou v semifinále, juniorky končí

16. března 2023, Michal Dannhofer

Dva elitní týmy mládeže Vítkovic, dva rozdílné výsledky. Zatímco juniorkám po sérii čtvrtfinále proti BLACK ANGELS sezóna skončila, tak junioři zvládli náročnou sérii proti Bohemians a postoupili mezi čtyři nejlepší týmy tohoto ročníku.

Očekávání od série juniorů mezi Vítkovice a Bohemians bylo veliké a došlo svého naplnění. Oba oddíly se prezentují výbornou prací s mládeží a bylo to vidět i na hřišti.

První utkání získali vítkovičtí junioři na svou stranu poměrem 6:4, když ve třetí třetině otočili skóre třemi brankami ze stavu 2:3 a první bod si již vzít nenechali.

Druhé utkání bylo jednoznačně v režii pražského týmu, který zapsal vítězství 8:3 a vrátil sérii na Dubinu.

Rozhodlo se tak ve středu 15. března.

Do rozhodujícího zápasu vstoupili junioři skvěle, po první třetině vedli 6:1 a zdálo se, že kráčí jednoznačně za postupem. Druhá třetina jim ale hrubě nevyšla, soupeř se dostal zpět do tempa a dotáhl se na rozdíl jedné branky, naposledy na skóre 8:7 pro Vítkovice.

Poslední dvě branky ale vstřelili Jan Skalník s Lukášem Fukalou. „Suverénní první třetina a vypínač ve druhé. Papírově sice byla kvalita na naší straně, ale velkou část zápasu jsme se hledali. Urvali jsme to vyloženě na sílu. Museli jsme jet na morál,“ zhodnotil utkání trenér Jaromír Veselý.

V semifinále soutěže se Vítkovice utkají s Tatranem Střešovice.

Konec sezóny naopak nastal pro juniorky Vítkovic. Ty pohlehly ve čtvrtfinále BLACK ANGELS 2:9 a 3:7 a sezóna pro ně skončila. „Velké díky patří hráčkám, které oba zápasy odbojovaly a i přes zranění, které přibývaly, jsme předvedli bojovný výkon, který nám umožnil ukončit sezónu se zvednutou hlavou. Oba zápasy rozhodovala kvalitnější koncovka soupeře, který zaslouženě postupuje. Pomoc, kterou jsme potřebovali, tak nepřišla. Soupeři přejeme hodně štěstí ve zbytku play off,“ řekl na závěr sezóny Patrik David.