Začíná semifinále Livesport Superligy mužů. Musíme prosadit vlastní styl, říká Matejčík

27. března 2023, Michal Dannhofer

Semifinále Livesport Superligy mužů je tady. Rytíře z Vítkovic čekají zápasy proti FbŠ Bohemians. Klokani slaví historický postup do semifinále play off, v kapse navíc mají zisk Poháru Českého florbalu, a tím také jistotu účasti na Champions Cupu.

Určujícím faktorem, který rozhodl o semifinálové sérii s Bohemians, byla volba Tatranu, který zvolil za semifinálového soupeře Mladou Boleslav. „Mě osobně moc nepřekvapila. Tak nějak jsem tušil, že si Boleslav vezme Tatran,“ hodnotí kapitán týmu Marek Matejčík.

Podle něj se diváci mají na co těšit. „Očekávám snad pohledný rychlý florbal, plný gólů, osobních soubojů a emocí,“ láká na Dubinu.

Fakta o základní části hovoří jasně: Vítkovice skončily na vyšší pozici, v obou vzájemných zápasech zvítězily. Jsou favorité série? „Dle toho, co píšeš bychom favorité být měli, ale je to semifinále play off, může se stát cokoli. Myslím si, že v šatně jsme správně nastavení a budeme řešit pouze zápas po zápase,“ zůstává nohama na zemi.

O silné stránce Bohemians má také jasno. „Jednoznačně útočná fáze hry. Do útoku jsou velmi silní. Mají pár schémat, na které se musíme kvalitně připravit,“ plánuje.

O tom, jak ze semifinále postoupit, má také jasno. „Prosazení si vlastního stylu hry a skvělá obrana. Věříme, že tohle bude správný směr a cesta k postupu,“ uzavírá Marek Matejčík.

1. ZÁPAS: Úterý, 17:30 - SC Dubina Ostrava
2. ZÁPAS: Středa, 20:15 - SC Dubina Ostrava

Po prvním semifinálovém utkání proběhne autogramiáda Adama Palčinského a Michala Pažáka.

Cena vstupenky na semifinále Livesport Superligy mužů je 100,-Kč. Pro členy klubu platí sleva 50%, je třeba se prokázat osobním číslem FISu.