Definitivní naplnění našich cílů může nastat až v neděli, hlásí gólmanka Nikola Příleská

13. dubna 2023, Michal Dannhofer

Rytířky se po roční absenci vrací do Superfinále, a to hned na palubovku, která tak trochu znamená český florbalový svět: do O2 Arény. Svůj zatím poslední titul získaly na Podvinném Mlýně, nyní se představí v souboji o všechno proti FBC Ostrava. Podle brankářské jedničky Nikoly Příleské je to tak, že k definitivnímu naplnění cílů může dojít až právě v neděli.

Rytířky se po loňském poměrně překvapivém sezónním exitu v semifinále probojovaly do Superfinále. „Vyloženě úlevou bych to nenazvala, úleva byla po druhém semifinále, kdy jsme vlastně po pěti prohrách v řadě dokázali konečně vyhrát. Účast v Superfinále hodnotím jako takové z poloviny naplnění našeho předsezónního cíle, k jehož definitivnímu naplnění může nastat až v neděli,“ hlásí gólmanka Nikola Příleská.

Podle ní nehraje příliš roli, že Vítkovice v ročníku FBC Ostrava třikrát porazily. „Myslím si, že Superfinále je tak specifický zápas, že veškerá historie se maže. Je úplně jedno, jak dopadly zápasy v základní části. Myslím si, že rozhodnou spíše nějaké detaily a mentální nastavení,“ hledá cesty k vítězství.

Jaké jsou silné stránky soupeře? „Silné individuality a přesilové hry,“ vypálí s rychlostí reflexů, kterými zastavuje útoky soupeřů.

Její příprava specifická není. „Nějak konkrétně asi ne, připravuju se stejně, jako na každý jiný zápas. Možná se trochu více zaměřuji na některé detaily, které by mohly být v tom superfinálovém utkání důležité,“ popisuje.

První finálové utkání sezóny skončilo výhrou Vítkovice nad Tatranem 11:0, čímž Rytířky získaly Pohár Českého florbalu. Jaký je recept Nikoly Příleské? „Myslím si, že každý, kdo ten zápas viděl, tak ví, že jsem neměla úplně moc práce, protože Tatran si toho směrem dopředu moc nevytvořil. Nicméně úspěch není jen o mě, je to o celém týmu, o tom, jak budeme plnit pokyny trenérů především do obrany, jak budeme obětavé v blocích a myslím si, že pak můžeme být úspěšné,“ nabízí svůj pohled.

SUPERFINÁLE FLORBALU 2023: 1. SC TEMPISH Vítkovice - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
Neděle, 14:00, O2 Aréna Praha
Utkání bude vysílat ČT Sport