TOP 7 MOMENTŮ SEZÓNY 2022/2023 RYTÍŘEK: Nejvyšší výhra v historii i double

18. dubna 2023, Redakce

Sezóna 2022/2023 je z pohledu ženského týmu zakončena zlatou tečkou v podobě vyhraného Superfinále. Pojďme nyní zrekapitulovat její zajímavé momenty.

2.KOLO: První výhra nad Tatranem ukazuje sílu nově budovaného týmu
Ve druhém kole se Rytířky poprvé pod novým trenérským vedením a s novým kádrem představily proti jednomu z týmů uvažované TOP4. Výsledkem byla porážka Tatranu Střešovice 5:2, která ukázala, že s Vítkovicemi se prostě bude muset počítat.

7. KOLO: Nejvyšší výhra v historii Extraligy žen
Oslavy 30 let od založení Vítkovic se z pohledu mužského A-týmu nepovedly, Rytířky se ale mohly pochlubit historickým zápisem. Výhra 29:1 je historickým zápisem v doložené historii nejvyšší ženské soutěže. Vstřelením více branek ani vyšším rozdílem dosud žádný tým nezvítězil.

15. KOLO: 500 bodů Ferenčíkové
Před televizním utkáním proti FBC Ostrava dostala památeční plaketu kapitánka týmu Denisa Ferenčíková, které se povedl dosud nevídaný počin: za Vítkovice nastřádala 500 kanadských bodů v nejvyšší ženské soutěži. Pomohlo jí k tomu také to, že na klubové úrovni nikde jinde v Česku nepůsobila.

FINÁLE POHÁRU: Ofenzivní smršť proti Tatranu
Pohárové finále bylo prvním zápasem o zlato v tomto ročníku. A v Brně viděli diváci jednoznačnou záležitost: Rytířky zvítězily 11:0 a zajistily si účast na Champions Cupu, který se bude hrát novým formátem. Čisté konto zapsala gólmanka Nikola Příleská.

DOMÁCÍ ČTVRTFINÁLE: Dominance nad Bulldogs
Od série proti Bulldogs Brno se toho čekalo mnoho, tohle ale asi úplně nikoliv. Vítkovice předvedly dva velmi ostré nástupy do domácích zápasů a z Dubiny se odjíždělo do Brna se dvěma vysokými výhrami 14:0 a 13:1.

2. ZÁPAS SEMIFINÁLE: Nejlepší možná odpověď na první prohru v sezóně
Tady šlo o hodně. První semifinále skončilo proti Tatranu nezdarem na domácí půdě, Rytířky prohrály vůbec porpvé a naposledy v ročníku. Do druhého utkání ale trenéři zamíchali se sestavou a výsledkem byl návrat na vítěznou vlnu: výhra 5:1 byla první z pěti po sobě jdoucích.

SUPERFINÁLE: Poslední koncert Dominiky Buczek
Superfinále 2023 přineslo několik očekávanou bitvu na jedno utkání mezi Vítkovicemi a FBC Ostrava. Podmanila si jej pro sebe polská útočnice Dominika Buczek, která zapsala hattrick a výraznou měrou se tak podílela na výhře 6:4.