TOP 7 MOMENTŮ SEZÓNY 2022/2023: Změna trenéra i velkolepý obrat

18. dubna 2023, Redakce

Sezóna 2022/2023 byla v podání Rytířů hodně turbulentní, nakonec ale končí stříbrem. Pojďme si nyní zrekapitulovat její klíčové body.

2. KOLO: Poprvé proti Karlovým Varům a tamní výhra v posledních vteřinách
Poprvé se ve 2. kole utkaly Vítkovice s Karlovými Vary a zvítězily 10:2. Následně vyhrály také ve Varech, tam ovšem 9:7 s pořádným dramatem na konci.

17. KOLO: Šok v podobě změny trenéra
Pavel Brus po prohře na Spartě končí! Pohárové utkání bylo pro Bruse posledním, tato zpráva se 23. prosince rozletěla do florbalového světa a způsobila poprask.

18. KOLO: Střídání legend, na střídačku jde Folta. Daniel Folta!
Nový rok začíná s novým trenérem. Tím se nestal nikdo jiný než legendární Daniel Folta, který doplnil Tomáše Martiníka. Jednalo se o druhé angažmá jako trenér v Superlize, předtím vedl úspěšně Otrokovice.

25. KOLO: Z Boleslavi s nákladem cenných tří bodů
Prakticky celou druhou polovinou základní části se linul souboj o 2. místo v základní části Livesport Superligy, která znamenala, že se tým jistě vyhne Tatranu Střešovice v semifinále. Tuto výsadu si nakonec vybojovali Rytíři, kteří porazili v klíčovém duelu Boleslav na jejím hřišti 9:5. Nutno říci, že klíčovou výhru vychytal ten méně zkušený z vítkovické dvojice: Denis Jasiok

ČTVRTFINÁLE: Louny, vystupovat! Andělé neroztáhli křídla
Čtvrtfinálová série skončila nejkratším možným scénářem, výhrou Vítkovic 4:0 na utkání. Během jejího průběhu se podívali například do Loun, ale nakonec našli recept na obranu pražského týmu a postoupili do semifinále.

SEMIFINÁLE: Velkolepý obrat švýcarského stylu proti Bohemians
Za stavu 2:1 pro Vítkovice se týmy Rytířů a Klokanů sešli ke čtvrtému zápasu série. Ten se dlouho vyvíjel ve prospěch Klokanů, jenže ve třetí třetině. nejprve Rytíři dotáhli čtyřbrankové manko, aby vzápětí v prodloužení rozhodl Martin Gattnar. Vítkovice tak získaly třetí bod a vykročily vstříc Superfinále.

SUPERFINÁLE: Kousek od zlaté tečky
Po velmi intenzivním ročníku se Rytíři dokázali probojovat do Superfinále, ve kterém od začátku Tatran potvrzoval roli favorita. Ve druhé třetině se ale Rytíři vrátili do utkání a po gólu Pažáka dokonce vedli, ovšem Tatranu se povedlo srovnat a v prodloužení vstřelil vítězný gól Marek Havlas.