TISKOVÁ ZPRÁVA: Útočník Adam Šmíd je novým Rytířem

04. května 2023, Tisková zpráva

Kádr superligových Rytířů má první novou tvář. Na Dubinu zamířil dosavadní útočník Pardubic Adam Šmíd, který se v minulých dnech domluvil s vedením klubu na tříleté smlouvě. Talentovaný ofenzivní hráč se tak vydává vstříc svému druhému angažmá v české nejvyšší soutěži, když dosud působil pouze u domovských Sokolů.

Jedenadvacetiletý útočník Adam Šmíd má za sebou pět sezón v nejvyšší soutěži v dresu Pardubic, kterých je odchovancem a dosud je nikdy neopustil, vyjma krátkého angažmá ve švédském Vaxjö Vipers, které se uskutečnilo během covidové přestávky v soutěžích Českého florbalu v ročníku 2020/2021 a Adamovi vyneslo nominaci k jednomu zápasu švédské nejvyšší soutěže.

Během pěti let v Pardubicích odehrál v nejvyšší soutěži 145 utkání, během kterých nasbíral 221 bodů za 114 branek a 107 asistencí.

Další zápasy už přidá v dresu našeho týmu. „Do Vítkovic se hodně těším, přestupuji do klubu který dlouhou dobu patří mezi TOP týmy ligy, a to mě hodně lákalo. Věřím, že ukážu co ve mně je a splatím tím důvěru, kterou mi vedení dalo,“ říká nový člen Vítkovic.

Prezident klubu Tomáš Krásný vidí v Adamu Šmídovi velký potenciál. „Adama jsme si vyhlédli již dříve. Myslíme si, že je to hráč, který vhodně doplní naši sestavu. Je pro nás důležité, že se jedná o bodového hráče, který je využitelný v různých herních situacích. Rovněž je důležité, že povahově je takový typ, který velice dobře zapadne do naší kabiny. Je obrovsky perspektivní, takže se s ním dá počítat v dalších letech. Myslím si, že s ním trenéři mohou dobře pracovat a bude pro náš tým obrovským přínosem,“ uvádí Tomáš Krásný.