TISKOVÁ ZPRÁVA: Univerzál Jiří Besta odchází z Vítkovic do Mladé Boleslavi

04. května 2023, Tisková zpráva

Vítkovice ohlašují další změnu v superligovém kádru. Ten opouští univerzál Jiří Besta, který se rozhodl ve své florbalové kariéře pokračovat v dresu Mladé Boleslavi a míří tak na své druhé angažmá v nejvyšší soutěži. Jiřímu děkujeme za odvedené služby a přejeme hodně štěstí v dalším florbalovém působení.

Čtyřiadvacetiletý Jiří Besta začal florbal hrát v Sokole Poruba, od sezóny 2013/2014 pak působil ve Vítkovicích, kde se stal oporou týmu a své místo získal také v reprezentaci mužů.

Vysoce oceňovaným florbalistou je především pro svou univerzálnost. Jeho florbalová cesta totiž sice začala v útoku, poslední sezóny ale patří mezi ofenzivní obránce a využitelný tak je na obou stranách hřiště.

„Jirka Besta je kluk, který u nás strávil spoustu dobrých chvil a pořád patří mezi perspektivní hráče, tudíž jsme očekávali, že někdy ve své kariéře bude chtít zkusit změnu. Pokud si to nakonec vyhodnotil tak, že je pro něj kariérním posunem přesun do Mladé Boleslavi, tak nezbývá, než mu popřát mnoho úspěchů. Věřím, že se možná naše cesty v budoucnu znovu potkají,“ říká prezident Vítkovic Tomáš Krásný.