ŠKOLKA CUP přivádí na Dubinu 150 dětí každý měsíc. Chceme zapojit děti do pohybové činnosti, říká trenér Dušan Dudešek

17. května 2023, Klub

Letošní školní rok se blíží ke konci a s ním také první ročník pravidelných sportovních aktivit pro děti ze spádové oblasti obvodu Ostrava-Jih, které se konají ve Sportovním centru Dubina pod názvem „ŠKOLKA CUP.“ Garantem projektu je hlavní trenér extraligových žen Vítkovic, a také minipřípravky Dušan Dudešek, který doufá, že tímto projektem nastartuje v dětech chuť ke sportu.

ŠKOLKA CUP je novým projektem, se kterým přišly florbalové Vítkovice před sezónou 2022/2023. „Primárním cílem je zapojit děti do pohybové činnosti, zpestřit dětem jedenkrát za měsíc dopoledne a nechat paní učitelky trochu vydechnout,“ popisuje Mgr. Dušan Dudešek, šestinásobný majitel zlatých medailí z Extraligy žen ve florbale, trenér minipřípravky a garant tohoto projektu.

Ten není zdaleka jen o florbale, ten si děti totiž zahrají jen jako jednu z dílčích činností. „Děti jsou rozděleny do početně stejných skupin a na jednotlivých stanovištích, kterých je v průměru okolo jedenácti, provádějí zábavné motoricky-pohybové činnosti. Doufáme, že tím málem aspoň trochu přispíváme k jejich dalším budoucím sportovním aktivitám,“ věří Dudešek.

Zkušený trenér má navíc k dispozici hráče a hráčky elitních vítkovických družstev, kteří jsou schopní poradit a navést děti správným směrem. Současně dozorují, jakým způsobem si děti poradí s různými překážkami, k vidění jsou například opičí dráhy anebo forma biatlonu v hale.

Akce ve svém prvním ročníku zaznamenala úspěch. „V průměru se každé akce kolem 150 dětí ze spádové oblasti Ostravy-Jih a blízkého okolí. Děti a paní učitelky se na naše společně strávené odpoledne těší,“ pochvaluje si trenér Dudešek.

A jak hodnotí první ročník samotný garant? „Osobně jsem spokojený a když jsem spokojený já, tak jsou spokojení všichni,“ usmívá se zkušený trenér.