TISKOVÁ ZPRÁVA: Do přípravy superligového týmu se zapojil Lukáš Hájek

23. května 2023, Tisková zpráva

Tentokráte to není aprílový žert. Legendární útočník Lukáš Hájek se po dvou letech pokusí o návrat do Livesport Superligy v dresu Vítkovic a v minulých dnech se zapojil do přípravy elitního týmu.

Lukáš Hájek patří mezi nejvýraznější osobnosti Vítkovic, útočník s číslem 44 byl dlouhou dobu základním stavebním kamenem týmu a patřil k ikonám týmu z Dubiny, se kterým získal tři mistrovské tituly.

Ačkoliv ještě na konci minulého kalendářního roku svůj návrat neviděl příliš optimisticky, o pět měsíců později je vše jinak. „S klubem jsme se dohodli, že se připojím ke klukům do letní přípravy a jestli to ještě zvládnu. Dlouho jsem netrénoval, takže to bude těžké. Před sezónou se pak společně rozhodneme, jestli to má smysl nebo nikoliv. Rozhodně se těším na kluky a partu,“ říká Lukáš Hájek.

Ten předminulou sezónu vynechal, v uplynulém ročníku pak působil v řadách Medojedů z Frýdku-Místku v Moravskoslezské lize mužů. Ve dvanácti zápasech zapsal 16 branek a 11 asistencí.

Návrat Lukáše Hájka potvrzuje také prezident Vítkovic Tomáš Krásný. „S Lukášem jsme se prozatím domluvili na tom, že se zapojí do přípravy a v jejím průběhu si pak obě strany vše vyhodnotí. Na základě toho se pak uvidí, jestli se Lukáš vrátí do kolotoče nejvyšší soutěže. Na Lukášovi vidím velkou chuť a motivaci být zase superligovým hráčem, takže jsem v tomto směru optimistou,“ uvedl Tomáš Krásný.